Bağımlılık ile mücadelede kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, temel stratejileri belirlemek, madde bağımlılığının azaltılması ve önlenmesi, madde bağımlılarının eğitilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla il eylem planlarını hazırlamak, onaylamak ve uygulanmasını takip etmek ve değerlendirmek üzere oluşturulan “Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu” toplantısı Vali Fuat Gürel başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda Karabük İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Vali Fuat Gürel’in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdür Vekili Ercan Avcı, ilgili kamu kurum ve kuruluş amirleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bağımlılık ile ilgili istatistikî verilerin sunumunun gerçekleştirildiği toplantıda, Karabük'te uyuşturucu başta olmak üzere bağımlılık yapan maddelerle ile etkin şekilde mücadele ve çocukların suçtan korunması kapsamında ilgili kurumların işbirliği içerisinde ve koordineli şekilde çalışarak, alınacak tedbirler görüşüldü.

Editör: Haber Merkezi