20140419AW066978_01Karabük merkeze bağlı Bayır Mahallesi'nde 15 yıldır muhtarlık yapan Varol Özen, 2009 yılındaki mahalli seçimlerde muhtarlığı kaybedince, oğlu Mehmet Özen 5 yıl sonra babasının kaybettiği muhtarlığı kazanarak göreve başladı.

Yaşadıkları duygunun anlatılamayacağını söyleyen baba Varol Özen, “Seçimler insanı çok etkileyici bir durum. Ben mahalleme 15 yıl 7/24 hizmet ettim. Gücüm yettiği kadar iyi ilişkiler nispetinde 15 yıl muhtarlık yaptım ve 2009 seçimlerinde kaybettik. Tabi kaybetme nedenlerin başında hastanenin kaldırılacağı konusu var. Benden sonra gelen muhtar da mahalle hizmetinde uğraşmadı. Bizim mahallenin insanı kadirşinas. Muhtarımız haklıymış dedi ve aynı görevi bu seçimde oğluma tebliğ ettiler. Ben mahalle halkıma teşekkür ediyorum. İnşallah benim oğlumda benim yolumda bu bayrağı bütün mahalle halkına saygılı davranarak onların bütün sorunlarını gidermeye çalışacaktır. Tıkandığı yerde ben de ona her alanda yol göstereceğim” dedi.

Bayır Mahallesi'nin yeni muhtarı Mehmet Özen ise, “Geçen dönem babam hastane olayı nedeniyle seçimi kaybetti. Babam 15 sene bu mahalleye hizmet etti. Ben de onun yolunda mahalleme hizmet için talip oldum ve halkımız sağ olsun bu görevi bize verdi. Hastanenin kaldırılmaması için elimizden gelen çabayı ve gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

Hizmet aşkının bambaşka bir şey olduğunu söyleyen Mehmet Özen, “Babamın 15 senedir sağladığı hizmet bayrağı yere düşmüştü. Ben o niyetle bu işe soyundum ve Rabbim bana hizmet bayrağını yerden kaldırmamı nasip etti. Elimden gelen gayreti sarf ederek bu hizmeti devam ettireceğime inanıyorum.

Editör: Haber Merkezi