AK PARTİ ANKARA 1. BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAYI OLAN MEHMET CEYLAN, GENÇLİK KOLLARI GENEL MERKEZİNİN OĞLU H. BURAK CEYLAN’I DA AYNI BÖLGEDEN ADAY GÖSTERMESİ İLE İŞLER KARIŞTI


 

BABA, OĞUL ADAY OLUNCA, KARAR AŞAMASI YAŞANACAK


 

baba-ogul-ceylan

Karabük’ün tanınmış siyaset adamlarından Mehmet Ceylan 10. Şubat’ta Kalkınma Bakan Yardımcılığı görevinden istifa ederek, Ankara 1. Bölge’den Milletvekili Aday Adaylığı müracaatında bulunmuştu.

Mehmet Ceylan müracaatında seçim bölgesi ilk tercihini Ankara 1. Bölge, ikinci tercihini ise Karabük olarak yazmıştı.

Mehmet Ceylan’ın Ankara Milletvekili aday adaylığının hemen ardından, 29 yaşındaki büyük oğlu Hüseyin Burak Ceylan’ın AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezinden Ankara 1. Bölgeden aday gösterilmesi ile bir karar alma aşamasına geldiler.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevini uzun süredir yürüten H. Burak Ceylan’ın, teşkilat tarafından aday gösterilmesine çok sevindiğini ifade eden Mehmet Ceylan, Karabük Net Haber Sorumlu Editörü Ergün Başkaya’ya konuştu.

Mehmet Ceylan “Oğlumun görev yaptığı Gençlik Kolları Genel Merkezi tarafından aday gösterilmesi bizi gururlandırdı ve bize de sürpriz oldu. Fakat bu gelişme benim adaylık müracaatımın hemen arkasından gelişti. Bu nedenle baba-oğul bir karar almak zorundayız. Bir aileden iki kişinin aday olması etik olmaz, bize de yakışmaz, zaten parti tüzüğümüzde bildiğim kadarı ile bu tür durumlara müsait değil. Önümüzdeki en yakın zamanda bir karar alacağız ve birimiz milletvekili aday adaylığından çekilecek.” Dedi.

Baba Ceylan, oğlunun siyaset hayatında böyle bir aşamaya gelmesinden çok mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu da belirterek, “muhtemelen çekilen insan ben olurum gibime geliyor” diye de sözlerini tamamladı.

MEHMET CEYLAN’IN SİYASİ GEÇMİŞİ

1999 Yılında Refah Partisi’nden Safranbolu Belediye Başkanı Seçilen, 2002’de AK Parti Karabük Milletvekili seçilen Mehmet Ceylan, 2007 Genel Seçimlerinde de Milletvekili seçilmiş ve iki dönem TBMM’de Karabük’ü temsil etmişti. 2011’de Aday gösterilmeyen Mehmet Ceylan, ardından Kalkınma Bakan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

2014 Yerel Seçimlerinde partisi tarafından Karabük Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmiş fakat seçimi kazanan taraf olamamıştı.

2014 Yerel seçimlerin ardından tekrar Kalkınma Bakan Yardımcılığı görevine geri dönen Mehmet Ceylan, son olarak 10 Şubat 2015 tarihinde Milletvekili aday adayı olmak için istifa etmişti.

MEHMET CEYLAN VE KARABÜK

Karabük’ü 2002-2011 yılları arasında 9 sene TBMM’de temsil eden Mehmet Ceylan, 2011-2014 Yılları arasında da Kalkınma Bakan Yardımcısı olarak görev alması, Karabük’e gerek hizmetler, gerekse yatırımlar noktasında büyük katkıları olmuştu.

Karabük siyasetinin uzun yıllar DNA’sı olarak kabul edilen Mehmet Ceylan, son olarak Ankara’dan Milletvekili olduğu takdirde, Milletvekili sayısı 2 olan Karabük’ün Milletvekili sayısını üçe çıkarma hedefini taşıyordu.

Oğlu Burak Ceylan’ın ayağına gelen bu siyasi fırsatın daha da önünü açmak için muhtemelen Ankara Milletvekili aday adaylığından çekilecek olan Mehmet Ceylan’ın, siyasetten de artık soyut olmasa da, somut olarak ayrılması Karabük’te uzun süre kendisi gibi deneyimli bir siyaset adamını aratacaktır.