Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri kentte 5 ayrı iş yerinde meydana gelen kasa hırsızlığı olayı üzerine, hırsızı kullandığı teknikten iz sürerek Isparta'da yakaladı.


 

kasa-hirsiziAsayiş ekipleri tarafından yakalanan Kenan A. (53) isimli sahsın son 7 yıl içinde Karabük'te dahil 12 ayrı ilde 30’un üzerinde kasa hırsızlığı yaptığını tespit etti.

Karabük merkez, Bayır Mahalle ve Yenişehir Mahallesinde beş ayrı işyerinde meydana gelen kasadan hırsızlık olaylarının aydınlatılmasına yönelik çalışma yapan Karabük Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bölge iller ve diğer iller bağlamında, meydana gelen benzer olayların analizi ve elde edilen verileri değerlendirerek, bir şahsın gerek taktiksel, gerekse girilen mekan ve yöntem olarak benzer hırsızlık olaylarına karıştığını tespit etti.

Elde edilen veriler ışığında çok kapsamlı teknik boyutlu araştırma ve soruşturma başlatan ekipler, 03.03.2013 günü Karabük’e gelerek 5 ayrı iş yerinde kasadan hırsızlık olayını gerçekleştiren ve yüklü miktarda para ziynet eşyası çalarak 9 Mart’ta gecesi Şehirlerarası Otobüs Terminalinde bir otobüse binerek ayrılan Samsun nüfusuna kayıtlı Kenan A. (53) olduğu tespit etti.

12 AYRI İL’DE 30’UN ÜZERİNDE KASA HIRSIZLIĞI
Yapılan çalışma sonrası Asayiş ekiplerince kimliği tespit edilen Kenan A.’nın Karabük’ten ayrıldığı otobüs firması üzerinden iz sürerek Isparta’da olduğunu tespit etti.

Bunun üzerine harekete geçen Karabük Emniyet Müdürlüğü’nden bir ekip Isparta iline giderek orada yaptıkları operasyon neticesinde Kenan A. yakaladı. Ekipleri tarafından şahsın ev ve iş yerinde yapılan aramada kasa hırsızlığı olaylarını gerçekleştirmiş olduğu değerlendirilen suç aletlerini de ele geçirerek Karabük’e getirdi.

Emniyette sorgu ve soruşturma kapsamında Kenan A.’nın Karabük’le birlikte benzer yöntemlerle son 7 yıl içerisinde Ankara, Aydın, Eskişehir, Zonguldak, Konya, Çorum, Kırşehir, Ordu, Trabzon, Burdur ve İzmir illerinde meydana gelen 30’dan fazla kasadan hırsızlık olayına karıştığı tespit ederek faili meçhul olayları aydınlattı.

Emniyette sorgusu tamamlanan Kenan A. daha sonra Karabük Adliyesi'ne sevk edildi. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklu olarak yargılanmak üzere cezaevine konuldu.

Editör: Haber Merkezi