20150704AW468743_03SAFRANBOLU’DA RAMAZAN ETKİNLİKLERİNDE AZERBAYCANLI ÇOCUKLAR COŞTURDU


 

Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan akşamları etkinlikleri Azerbaycan halk Dansları Topluluğu ve Kültür Bakanlığı Sanatçısı Mehmet Narin ile coştu.

Safranbolu Belediyesinin davetlisi olarak kente gelen Azerbaycan Halk Dansları topluluğunun gösterileri ile başlayan gecede izleyenler gösteriler süresince alkışları ile tempo tutarken, program sonunda yine tezahüratlarla gençleri uğurladı.

Gösteri sonunda açılan Türkiye ve Azerbaycan Bayrakları ise Misak-ı Milli meydanında büyük bir coşku yaşanmasına neden oldu.

Program daha sonra Kültür Bakanlığı Ses Sanatçısı Mehmet Narin konseri ile devam etti.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Misak-ı Milli Meydan'ında düzenlenen gösterilerin her akşam çok büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Etkinliklerin her akşam dolu dolu geçtiğini ifade eden Aksoy, şöyle konuştu;

20150704AW468743_02"Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz etkinliklerde gelenek ve göreneklerimize uygun şekilde ramazan ayını geçiriyoruz. Etkinliklerimizde Karagöz-Hacivat, gölge oyunları, meddah, semazen gibi gösterilerin yanında tasavvuf müziği konserlerimiz de yer alıyor.

Bu akşam özel bir, çünkü kardeş ülke Azerbaycan'dan misafirlerimizi konuk ettik. Bizlere muhteşem bir gösteri sundular.

Biz Azerbaycan’la iki devlet, bir milletiz. Bizleri kırmayarak etkinliklerimize katıldıkları için hepsini ayrı ayrı teşekkür ediyorum"

Editör: Haber Merkezi