AK PARTİ İL BAŞKANI ÖMER AYAR, BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ’NİN YAPTIĞI AÇIKLAMALARA CEVAP VERDİ


 


ÖMER AYAR “KİMİN %80-90 OY ALACAĞINI ZAMANI GELİNCE GÖRECEĞİZ”


 

ayar-80oy
AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarına cevap verdi.


İl Başkanı Ayar, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin açıklamalarına ve AK Parti’nin Karabük’te oylarının düştüğü yönündeki iddialara açıklamalar getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “AK Parti’nin oyları düşüyor” şeklinde bir söylemi olmadığını belirten Ayar, “Geçen hafta Çarşamba günü Ankara’da bölge toplantısı yapıldı. Başbakanımız Ankara’da il başkanları, belediye başkanları ve milletvekilleri ile toplantı yapıyor. Karadeniz milletvekilleri çok olduğundan Karabük, Bartın ve Zonguldak’ı Ege Bölgesi toplantısına çağırdı. Bu toplantıdan çıkar çıkmaz konuşulan her şeyin ifade edilmeye çalışması bizi şaşırtıyor. Bu toplantı sonrası Karabük ile ilgili, ‘AK Parti’nin oyları düştü çalışın’ söylemi tamamen yanlıştır. Başbakanımız bize böyle bir söylemde bulunmadı. Başbakanımız 6 ay önce Karabük’le ile ilgili yapılan anket çalışması sonucunun 2011 genel seçimlerinde neyse, bugün de aynı seviyede olduğunu söyledi. Başbakanımız sürekli ilerileri hedef alan bir lider. ‘Neden oy oranınız aynı seviyede duruyor, neden yükselmiyor?’ anlamında bizi motive etmek şeklinde esprili bir sohbet toplantısı oldu. Bize telkinde bulunmak, kızmak ya da eleştirmek tarzında bir şey söz konusu değildir. Bunu açık ve net söylüyorum. Zira toplantının basına kapalı olduğunu biliyorsunuz. Bu toplantıdan dışarıya basına bir şeyler çıkıyorsa burada yanlış ve eksikler vardır. Bu toplantıdan medet umma durumunda olan arkadaşlarımız varsa yolarlı açık olsun. Bizim Ankara’daki toplantımız verimli, bizim motive olduğumuz, Başbakanımız açısından güzel bir toplantı olduğunun bilinmesini isteriz. Biz oldukça memnunuz. Ne oyunumuzun düşme tehlikesi var, ne de Karabük’te bir sıkımız var” dedi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin “AK Parti broşür dağıtarak bize siyasi destek sağlıyor” yönündeki açıklamalarına da cevap veren Ayar, şunları söyledi;

“O arkadaşımızın kendi yorumudur, onu tamamen ona bırakıyorum. Bizim penceremizden baktığımızda olay hiçte beklediği gibi durmuyor. Yüzde 80 doğrudur. Beklentisi olabilir, o şekilde yüzde 80 oy oranı ile seçilmek arzusu içinde olabilir. Lakin bunun gerçekleşmesi anlam ifade eder, yoksa sözde yüzde 80, yüzde 90 veya ne kelimesi kullanırsan kullan, kendi iç niyetini beyan etmekten başka bir şeye yaramaz. Bende şundan çok net olarak eminim; Bizde bu konularda kamuoyunda bilgi edinmek amaçlı çalışmalar yapıyoruz. Hiçte zannedildiği gibi değil. Tabii ki bunun neticesini biz çıkıp da seçimlerde çalışma sonucunda alınan oylarla net olarak tespit edebilme şansına sahibiz.

Broşür olayı bizim merkez ilçemizin çalışma yöntemidir. Çalışacaklar, kamuoyunu her anlamda detaylı bilgi ile bilgilendirme açısına yapılan bir hizmettir. Oldukça verimli olan bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Eğer bu broşürler belediye başkanının işine yarıyorsa, biraz daha destek versin de daha da yorum yapalım. Madem kendi için pozitif durum doğuruyor. Burada pozitifinden ve negatifinden ziyade gerçeklerin kamuoyuna yansıması açısından bir çalışma şeklidir. Kamuoyu bu broşürlerden edindiği bilgiler ile mutlaka bir kanaat sahibi olacaktır ve bir karar verecektir. Bu karar ile günü geldiğinde seçim zamanı oyunu kullanacaktır. O günkü oy neticelerine bakarak Karabük’te kimin yüzde kaç oy ile seçildiğini hep birlikte göreceğiz. Ama ben şu oy bu oranı demekten ziyade, 2014 yerel seçimlerinde Karabük’ü tekrar AK Parti yerel iktidarı ile buluşturacağız.”

“BELEDİYENİN BORCU 38 MİLYONDAN 51 MİLYONA ÇIKTI”
İl Başkanı Ömer Ayar, Belediyenin borcunun 38 milyon TL’den, 51 milyon TL’ye çıktığını belirterek, kamuoyunun yanlış bilgilendirmesine karşı olduklarını söyledi ve konuşmasını şöyle tamamladı;

“Özel kalem harcamaları ile ilgili benim haberim yok. Tutup da ‘belediye başkanının özel kalem harcamasını ne kadar’ diye sormak, sorgulamak çok etik değildir diye düşünüyorum. Netice de belediye başkanı dediğimiz şahıs bu şehrin lideri, önderidir. Böyle bir kişiyi bu kadar basit şeylerle sorgulamak bence doğru bir şey değildir. Kamuoyunun oyu ile bir makama, mevki, yönetici pozisyonuna gelmişse ne yapacağını, ne edeceğini çok iyi bilir. Biz mevcut belediye başkanın özel kalem harcaması ne kadardır, bilmem de ilgilenmemde, bana ne de. Bu kadar detaya da girmek istemem. Kendilerinin vebalini taşıyabileceği noktada olmasını tavsiye ederim. Karabük Belediyesi’nin borç konusundan bizim gündemde işlediğimiz konu, yanlış beyanatlar üstünedir. Kendileri 2009 seçimlerinde Karabük Belediyesi’nin borcunun 38 milyon TL olduğunu bizzat ifade etmişlerdir. Kendi belediye sitesinde yer almıştır. Buna karşılık aradan geçen 4 sene sonra çıkıp da 38 milyonluk borcu kamuoyuna Karabük Belediyesi’ni ‘ben 61 milyon borç ile devraldım, şu anda 51 milyon borca indirdim’ derse burada söylemlerde bir tezat vardır, yanlış vardır. ‘61 milyon lira ile devraldım’ derken, bir önceki belediyeyi küçük düşürmek ve beceriksiz olduğunu halkın gözü önüne sunmak arzusu içinde bu kelimeyi telaffuz ediyor. ‘61 milyondan, 51 milyona düşürdüm’ derken, ‘bakın aradaki 10 milyon borcu kapattım’ mantığına oturtmaya çalışıyor. Ama işin aslına baktığımızda borç, 38 milyondan, 51 milyona çıkmıştır. Kendi yaptığı söylemini yanlışlığını burada ifade ediyoruz. Bizim sorduğumuz borç 38 milyondan, 51 milyona mı çıktı, 61 milyon dan, 51 milyona mı düştü?”

SERBEST KÜRSÜ

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ile ilgili tüm fikirlerinizi, görüşlerinizi   "Serbest Kürsü"  forum bölümümüzde kamuoyu ile paylaşabilirsiniz. Görüş ve düşüncelerinizi paylaşın, siz de sesinizi duyurun...