Karabük Barosu Başkanı Av. Rıdvan Erdoğan, baronun sosyal tesis ihtiyacının giderilmesi amacıyla 466 metrekare taşınmaz alındığını açıkladı.

avukatlara-sosyal-tesisBaro sosyal tesisinin kısa zamanda hizmete sokulacağını söyleyen Karabük Barosu Başkanı Rıdva Erdoğan, Karabük Barosunu sosyal tesise kavuşturmak için 2010 yılından bu yana sürdürdükleri çalışmalarda önemli bir aşamayı gerçekleştirmiş bulunduklarını kaydetti.

Sosyal tesis için İnönü Caddesi üzerinde bulunan, mülkiyeti Karabük Belediyesi’ne ait olan Belediye İş Merkezi 6. katının tamamı ihale yoluyla satın aldıklarını belirten Erdoğan, “İhalesi gerçekleştirilen katın toplam alanı 466 metrekaredir. Alınan bu yerde gerekli düzenlemeler yapılarak tesisimiz kısa zamanda hizmete sokulacaktır. Meslektaşlarımızın aileleriyle birlikte sosyal ve kültürel aktiviteleri gerçekleştirecekleri, vakit geçirecekleri bir mekan olarak tesisimizi düzenleyeceğiz. Mesleki eğitim çalışmalarının yanı sıra her türlü toplantı, seminer, konferans gibi etkinliklerde tesisimizde gerçekleştirilecektir. Tesisimiz kısa zamanda ilimizin gözde mekanlarından birisi haline gelecektir. Bu konuda gerekli her çaba gösterilecektir“ dedi.

TESİSİN KARABÜK’TE OLMASI İSTENDİridvan-erdogan
Sosyal tesisinin Karabük ve Safranbolu’dan hangisinde olması gerektiği konusunda yoğun görüşmelerde bulunduklarını anlatan Erdoğan, “Tesis konusunda uzun zamandır çok titiz, çok yoğun bir çalışma yürüttük. Öncelikle tesisin nerede olması gerektiği üzerinde meslektaşlarımızla yoğun istişarelerde bulunduk. Her ihtimali göz önüne alarak Karabük ve Safranbolu’daki pek çok taşınmaz üzerinde incelemede bulunduk. Tüm alternatifleri ortaya çıkardık. Sonuç itibariyle tesisin Karabük’te olması şeklinde bir görüş ortaya çıktı. Aynı şekilde, hukuk bürolarının yoğun olduğu bir çevrede olması görüşü benimsendi. Alınan yer şehir merkezinde en işlek caddelerin kesiştiği noktada, meslektaşlarımızın bürolarına yakın mesafededir. Gün içinde ve akşamları iş çıkışında çok rahat ulaşılacak yerdedir. Adliyeye ve resmi kurumlara da çok yakındır“ diye konuştu.

TAŞINMAZ BAROLAR BİRLİĞİ KAYNAKLARIYLA ALINDI
Taşınmazın TBB kaynaklarıyla alındığını söyleyen Baro Başkanı Erdoğan, “Karabük Barosunun sosyal tesise kavuşması konusunda gayret ve duyarlılık gösteren, maddi manevi her türlü desteği veren Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Av. Vedat Ahsen Coşar’a ve birlik yönetim kurulu üyelerimize meslektaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Tesisin meslek camiamız ve Karabük için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.