Almanya'da faaliyet gösteren Karabüklü dernek yöneticileri ve iş adamları, Yeniceliler Derneği eski başkanlarından Hasan İbik için düzenlenen kahvaltı programında bir araya gelerek Karabük'e havaalanı istediler.


 

20151118AW580358_01Düzenlenen programa, Karabük Yeniceliler Derneği Kurucu İcra Kurulu Başkanı Adnan Onur, Karabük Yenice ve Kalkındırma Platformu Almanya Temsilcisi Abdullah Ören, Avrupa Karabükspor Başkanı Abdullah İnam, Yenice Şirin Köylüleri Derneği Başkanı Hüseyin Kurt, Yeniceliler Derneği eski dernek başkanlarından Veyis Ören, Dursun Döngel, Yüksel Koymat, Hasan İbik, dernek yöneticilerinden Mustafa Onur, dernek üyeleri Erdoğan Koymatlı, Remzi Ören, Ayhan Tetik, Bilal İnam, Ramazan Ören ve Yılmaz Bostancı katıldı.

KARABÜK’E HAVAALANI ŞART!

Merkezi Karabük İlinde yer alan, Karabük Yenice Köyleri Kalkındırma Platformu’nun Almanya Temsilcisi Abdullah Ören, hızla gelişen Karabük'e yapılacak bir havaalanın ilinin kalkınmasında önemli rol oynayacağını ifade ederek, yetkililerden bir an önce söz verilen havaalanın yapılmasını istedi.

Ören, konuşmasında; ''Bugün Hasan İbik başkanımızın geçirmiş olduğu amaliyata sonrası toplandık. Bu vesile ile de Karabük sorunlarını konuştuk. Son günlerde sıkça konuşulan Karabük'e havalimanı projesi var.

İnşallah bu söz en kısa zamanda yerine getirilerek ilimizin önemli bir eksiğini tamamlamış oluruz. Heyecanla bekliyoruz. Karabük Yenice Köyleri Kalkındırma Platformu olarak da köylerimizin sorunlarını en kısa zamanda yetkililere ulaştıracağız.

Temennimiz Karabük'ümüzü en iyi yerlere getirebilmek. Bu konuda Avrupa'da tüm imkanları seferber ettik.

Karabük Yeniceliler Derneği eski başkanlarından Hasan İbik, '' Türkiye büyük bir seçime gitti. Karabük adına ben hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Bizler, Avrupa'da yaşayan Karabüklüler olarak ilimize havaalanı konusunda haberler çıktı. Havaalanın yapılmasını dört gözle bekliyoruz. İnşallah bu proje gerçekleşir ve bizde rahat ederiz. Biz, ilimize uluslararası havaalanı istiyoruz” dedi.

Avrupa Karabükspor Derneği Başkanı Abdullah İnam, ise, Karabük'ün havaalanına ihtiyacı olduğunu ve Karabükspor'a transfer olan yabancı futbolcuların havaalanı olmaması nedeniyle şehirde kalmak istemediklerini ve rakip takımlarında şehre ulaşımda zorlandıklarını ifade ederek, seçimin ardından verilen sözlerin yerine getirilip havaalanının yapılmasını istedi.

Yenice Şirin Köylüleri Derneği Başkanı Hüseyin Kurt ise '' Ülkemizde seçimler oldu. Seçimlerde bir takım sözler verildi. Bu sözlerden biri de ilimize havaalanı yapılmasıydı.

Biz, büyüklerimizden bu sözün bir an önce yerine getirilmesini istiyoruz. İlimize yapılacak havaalanı ilimize büyük katkı sağlayacaktır '' dedi.

Avrupa'daki Karabüklüler havaalanı ile ilgili gelişmeleri yakından takip edeceklerini de sözlerine eklediler.