iddia-cevap-verGeçtiğimiz günlerde Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin özel bir açıklamasını “ŞOK AÇIKLAMA” başlığı altında haber yaptık.

Vergili bu açıklamasında ne demişti..?

14 Şubat’ta Almanya Gelsenkirchen’de yapılacak olan Karabüklüler Sevgi Gecesine çok arzuladığı halde katılmayacağını belirtmiş ve neden olarak ta akçeli dedikoduları öne sürmüştü.

Vergili, Avrupa’da yaşayan Türkler arasından 8 kişinin AK Parti tarafından büyükşehirlerden aday gösterileceğini ve bu isimlerinde belirlenmesinde, söz konusu bu gecenin etken olacağını ifade ederek, MHP’li bir Belediye Başkanı olarak siyaset karışan bu geceye katılmasının doğru olmadığını söylemişti.

Rafet Vergili, daha da önemlisi; AKP’nin Avrupa Milletvekili adaylarının belirlenmesinde akçeli işler olduğu yönünde dedikoduların çıktığını, hatta Karabüklü bir gazetecinin de bu organizasyonda olduğundan, bu dedikodulara inanmadığını ama temkinli davranmak istediğini söyleyerek, “Akçeli dedikoduların olduğu yerde bulunmam” demişti.

Buraya kadar kamuoyunun üç-dört gündür bildiği konular.

Bu gün BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya Almanya’dan bir telefon bağlantısı yaparak, bu habere cevap verdi.

Çetinkaya’nın cevabı o kadar düşündürücü ve enteresandı ki, biz bile şaşırdık kaldık.

Güya, bu geceyi kıskançlık uğruna biz baltalamaya çalışıyormuşuz. Hatta Karabük’ün Belediye Başkanının da adını kullanıyormuşuz. O da kullanılmasına izin veriyormuş.

Gazetecilik mesleğinde “Gazeteci iddiaları haber yapar” anlayışını öğrendiğimiz, Sayın Çetinkaya’ya göre, güya biz o gecedeki bilet paralarından elde edilen geliri kıskanmışız. Bu geceyi baltalamak amacıyla bu haberi yapmışız.

Sayın Mehmet Çetinkaya’ya ilk önce şunları sormak istiyoruz.

  • Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili açıklamasında, AK Parti’nin seçime sokacağı 8 Avrupa Milletvekili adayının belirlenmesinin perde arkasında akçeli işler dedikodusu olduğunu iddia ediyor. Siz Sayın Çetinkaya; Bu iddiayı yok sayıyor ve noktasını dahi dile getirmeyerek, bu konuya zerre kadar cevap vermiyorsunuz. Neden..?



  • Rafet Vergili’nin Avrupa milletvekili adaylarının belirlenmesindeki akçeli işler iddiasını, tamamen bilet paralarından elde edilecek gelir gibi bir algı oluşturmaya neden çalışıyorsunuz?



  • Bir gazeteci olarak Sayın Çetinkaya siz de çok iyi bilirsiniz ki, Bir belediye başkanı, bir iddia da bulunursa bu haber değil midir? Belediye Başkanının açıklamasını haber yaptık. Haber de kendi yorumumuza nokta kadar yer vermedik. Buna rağmen, Vergili’nin asıl iddiasını yok sayarak, sanki sadece bilet paralarından elde edilecek gelire biz kıskançlık yapıyoruz gibi bir algıyı neden oluşturuyor ve bu iddiaya tek bir cevap veremeyerek, saklamaya çalışıyorsun.



  • Yoksa uzun süredir yayınlarınızla tahrik ederek, “Gel, gel” yaptığınız Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin aday olmayacağını açıklamasından sonra kendisi ile 4 yıl kavga etmeye gözünüz kesmedi de tüm ihaleyi bize mi yıkıyorsunuz?


Sayın Mehmet Çetinkaya cevap verecekseniz, Rafet Vergili’nin, AK Parti’nin Avrupa Milletvekillerinin belirlenmesindeki akçeli işler iddiasına cevap verin lütfen, farklı algı oluşturmak veya ihaleyi bize yıkmak size yakışmıyor.