ASGD KARABÜKSPOR TARAFTARLAR DERNEĞİ BAŞKANINI SAĞDUYUYA DAVET ETTİ VE TAKIMA ZARAR VERİLMEYE BAŞLANDIĞINI BELİRTTİ


 

KARABÜKSPOR SAĞDUYU

ASGD (Anadolu Spor Gazetecileri Derneği) Karabük Şube Yönetim Kurulu imzasıyla yayınlanan basın açıklamasında Karabükspor Taraftarlar Derneği Başkanı Erol Ünlü’nün şahsi olaylarından dolayı taraftarı arkasından sürüklemeye çalışmasının Karabükspor’a zarar vermeye başladığını içeren bir basın açıklaması yayınladı.

Basın açıklamasının en dikkat çekici bölümü ise Karabükspor Kulübü tarafından Taraftarlar derneğine verilen paraların taraftara yansıtılmadığını ima etmesiydi.

ASGD Karabük Şubesinin yayınladığı basın açıklaması şöyle;
Kardemir Karabükspor taraftarları son günlerde yaşanan bazı şahsi olaylar ile ilgili nereye çekilmek isteniliyor bilemiyoruz ama sonuçta tek amacımız olan Karabüksporumuza zarar verme noktasına geldiğini iyi biliyoruz.

Taraftarlar Derneği Başkanı ile Kulüp Yönetim Kurulu üyesi arasında geçtiği iddia edilen bazı tatsız olayları tabi ki bizde tasvip etmiyoruz. Fakat şahsi bir olayın, taraftar zümresine yansıtılmasını da doğru bulmuyoruz.

Yaşandığı iddia edilen olayda her iki tarafın da kendine göre haklı açıklamaları ve konunun şahsi boyutlarda olması, Karabük Basının kamuoyunu ilgilendirmediği kanaati ile hareket etmesine neden olmuştur.

Şahsi konuları haber niteliği görmeyen basın da, haklı olmasına rağmen maalesef hırsından gözü kararırcasına hareket eden Taraftarlar Dernek Başkanının da haksız eleştirilerine maruz kalmıştır.

Kaldı ki bu zamana kadar Karabük Basını, Taraftarlar Derneğine kulüp tarafından verilen mali desteklerin taraftara ne kadar yansıtıldığını da sorgulamamıştır. Çünkü derneği ve taraftarı kısır tartışmalar içine çekip Karabükspor’a zarar verme sonucu da göz önünde bulundurmuştur.

Taraftarlar Derneği Başkanı, taraftarı maça gitmeme noktasında eğilim içine sokması ve kendi şahsi olayına alet etmesi de hoş değildir.

Sonuç olarak ASGD Karabük Şubesi, taraftarın Karabükspor sevgisinin sömürülmesine, bu olayların büyütülerek Karabükspor’un hak etmediği bir şekilde zarar görmeye yol açmasına alet olmayacaktır.

Basını ve Spor Basınını eleştirenler, şahsi olayların kamuyu ilgilendirmediğini de bilmesi gerekir diyor, Karabükspor’un lige başarılı bir şekilde başladığı süreçte motivasyonunu bozacak hiçbir ortamda ve süreçte ASGD olmayacaktır diyoruz.