YÜKSEK MAHALLELER İÇİN 3’ÜNCÜ ASANSÖR TAMAMLANDI


 

20160405AW709519_02Karabük Belediyesi, kentin yüksek kesimlerindeki 3 mahallede yaşayanların ulaşımını kolaylaştırmak için daha önce yaptırdığı 2 asansör ve 1 yürüyen merdivenden sonra, şimdi yan yana olan 2 mahalle için asansör yaptırdı.

Ergenekon Mahallesi ve Yeşil Mahallede oturanların yaklaşık 100 metre uzunluğundaki merdivenleri çıkmakta zorlanması üzerine Karabük Belediyesi 27 metre yükseklikte, 11 ve 16 kişilik kapasiteli asansör kule yaptı.

Karabük Belediyesi’nin 400 bin liraya mal olan yeni projesi ile 2 mahallede yaşayanların merdiven çilesi bitmiş olacak. İki mahalle arasındaki noktada 4 ay önce yapımına başlanan ve tamamlanan asansör, yapılacak çevre düzenleme çalışmalarının ardından bu ayın sonunda hizmete girecek.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, daha önce Kayabaşı Mahallesi’ne kule asansör, Öğlebeli Mahallesi’ne yatay asansör, Yenişehir Mahallesine de 60 metre uzunluğunda yürüyen merdiven yaptırdıklarını hatırlatarak, “Karabük dağlık, tepelik olan bir şehir.

Tepelerdeki mahallelerimizde ulaşımda, mahallelerin birbirine geçişinde vatandaşlarımıza bazı kolaylıklar sağlamamız gerekiyordu. Tüm bu projelerle kentte farklı bir yaşam alanı ortaya çıkartıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi