20140129AW000726_01Karabük Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı beraberinde Karabük Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Çetin ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Vali İzzettin Küçük’ü ziyaret ettiler.

Ziyarette Birliğin faaliyetleri ve çalışmaları hakkında Vali İzzettin Küçük’e bilgiler veren Birlik Başkanı Ahmet Çetin, Karabük’ün coğrafi konumu itibariyle arı yetiştiriciliğine çok uygun bir yer olduğunu ifade ederek, “İlimiz merkez ve köylerinde 900 arı yetiştiricisinde 15 Bin civarında arılı kovan bulunmaktadır. Birliğimize üye 150 civarında arıcımız mevcuttur. Mevsim şartlarının arıcılık açısından uygun gittiği yıllarda toplam bal üretimimiz 250 Ton civarını bulmaktadır” dedi.

Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı ise, İl Müdürlüğü olarak arı yetiştiricilerine devletin imkanları ölçüsünde her türlü deştiğin verildiğini belirterek, “İl Müdürlüğü olarak zaman zaman yürütülen projelerle arıcılarımıza destek sağlamaktayız. Geçmiş yıllarda arılı kovan dağıtımı, kovansız koloni dağıtımı, organik arıcılık gibi projeler gerçekleştirilmiştir. Son olarak 2013 yılında Arıcılar Birliği ile müştereken İl Özel İdaremiz kaynaklı Polen Tuzaklı Dip Tahtasının yetiştiricilerimize dağıtımı yapılmıştır. 2014 yılı bütçesinde de arıcılık için belirli bir bütçe ayrılmış olup, proje çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Arı yetiştiriciliğinin çok önemli olduğunu ifade eden Vali İzzettin Küçük de, yetiştiricilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, ayrılan bütçe ödeneğinin yetersiz kalması durumunda gerekli desteğin yetiştiricilere sağlanacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi