CEZAEVİ YOLUNU KAPATAN ARAZİ SAHİBİ MEHMET DEMİR “KAMULAŞTIRMA YAPILMADAN ARAZİME YOL YAPTILAR"DEDİ VE YOLA KAZIKLARI ÇAKARAK KAPATTI


 

CEZAEVİ MÜDÜRÜ DE YOLA ÇAKILAN KAZIKLARI SÖKTÜ


 

cezaevi-yolu-ana-foto


Karabük'ün Zobran köyüne yapılan T Tipi Cezaevi'ne giden yolun arazisinden geçtiğini iddia eden bir vatandaş yola demir kazık çaktı.

Karabük’ün Zobran köyünde 2010 yılında yapımına başlanan ve 70 dönüm arazi üzerine yapılan Karabük T Tipi Cezaevinin ulaşımını sağlayan yolun kendi arazisi üzerinden geçtiğini iddia eden Mehmet Demir, yola demir kazık çakarak arazi sınırını belirledi. Arazinin kendisinin olduğunu ve tapularının bulunduğunu anlatan Mehmet Demir, kamulaştırma yapılamadan arazisinin üzerine yol yapıldığını ve mağdur edildiklerinden yola demir kazık çaktıklarını gerekli çalışma yapılmadığı takdirde tel örgü çekerek tamamen kapatacağını söyledi.

cezaevi-yolu-2Demir, yaptığı açıklamada, cezaevi yoluna kazıkları çaktıklarını belirterek şöyle konuştu;

"Arsa bizim kendimizin ve tapulu olduğu için çaktık. Bugüne kadar çok söyledik ama hiçbir şey yapamadık. Kamulaştırma filan olmadı. Şuan yola asfalt yapacaklar ve asfalt yapılmadan kazıklarımızı çakalım ve yolu kapatalım dedik. Yolu kapatınca cezaevi müdürü geldi konuştuk öyle kaldı. Bu yol bize ait. Demir kazıkları çektiğim yer bize ait. Tapu ve kadastrodan ölçüleri çıkarttırıp kazıkları çektik. Tel örgü çekip tamamen kapatacağız. Yetkililer mağdur etmeyeceğiz diyor. Bizi daha önce mağdur ettiler. Burası yapılırken hafriyatı bile bizim araziye döktüler. Kimse ilgilenmedi söylediğimize rağmen. Biz burada çok mağdur edildik. Müteahhitle defalarca konuştum giderken arazideki hafriyatı kaldıracağım dedi ama kaldırmadan gitti. Tel çektiğimiz zaman yolu tamamen kapatırım. Bize bilgi versinler mağdur etmesinler. Benim tapulu yerim niye çevirmeyeyim.”

cezaevi-yolu-1Bu sırada Cezaevi Müdürü Ali Şeref Kül, gazetecilerin çekim yapmasına tepki göstererek, Demir’in yola çaktığı demir kazıkları söküp cezaevine gitti.
Bunun üzerine arazi sahibi Demir, "yarın gelip bu sefer tel örgü çekeceğim" diyerek şunları söyledi;


“Kendilerine defalarca söyledik. Şimdi de buraya otobüs durağı yapmaya çalışıyorlar. Burası benim tapulu yerim, o zamandan beri hâla ilgilenen olmadı. Şimdi bugün kendisi ilgileneceğini ve yazıları yazacağını söyledi. Onlar kazıkları sökse ben yeniden çakarım. Ben cezaevi yolunu kapatma taraftarı değilim ama ben arazimi niye kullandırayım." dedi


Gazeteciler bölgeden uzaklaştırıldıktan sonra arazi sahibi Demir, cezaevi müdürünün söküp attığı kazıkları topladı.

Editör: Haber Merkezi