Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından yaptırılan Araç Meslek Yüksekokulu binası düzenlenen törenle hizmete girdi.


 

20141215AW271422_02

Araç ilçesinde gerçekleştirilen törene Kastamonu Valisi Şehmuz Günaydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Araç Kaymakamı Halil İbrahim Çelik, Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, İhsangazi Belediye Başkanı Zühtü Danacı, rektör yardımcıları, akademik personel, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Törende konuşan Vali Şehmus Günaydın, “İnsanlar vefat ettikten sonra üç kişinin amel defteri kapanmıyor, bunlardan biri de arkasında insanların yararlanacağı hayırlı hizmetler bırakanlardır. Karabük Belediye Başkanımız ve değerli hemşerimizde böyle hayırlı bir iş ile kıyamete kadar amel defterini kapatmamış oldu. Allah hayrını kabul etsin, bu hayır diğer işadamlarımıza da örnek olsun. Ayrıca yurt yapımı için bağışladığı arsa nedeniyle de kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

20141215AW271422_03Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise, Araç Meslek Yüksekokuluna yapılan bina ile ilgili çok büyük bir iş yapmadıklarını belirterek, “Sağ olsunlar, buna rağmen bizleri onure ederek okula ismimizi verdiler. Böylelikle okula ismimizi vererek, bizden sonrada adımızı unutturmayacak, arkamızdan Fatiha okutturacak bir uygulamaya imza attılar. Biz, bu yola çıkarken böyle bir düşünce ya da hedef içerisinde olmadık, yalnızca arkamızdan ‘Allah razı olsun’ denilmesini istedik. Ancak kendileri bizlere büyük bir iyilik yaptılar, bu durum hem bizi mahcup etti, hem sevindirdi, hem de heyecanlandırdı” dedi.

Okulun yapılmasında en fazla emekleri Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu ile dernek yönetiminin geçtiğini ifade eden Vergili, “Onların bu heyecanları, bizi teşvik etmiştir. İnşallah önümüzdeki dönemde Araç için hep beraber çalışırız. Araç, bir zamanlar 50 bin nüfuslu bir ilçe iken bu gün 19 binlere düşmüştür, bunun nedeni tabii ki göçtür, inşallah bu göçü durdurmaya yönelik hep birlikte çalışırız” diye konuştu.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın da, Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu’nun üniversite bünyesindeki en büyük yüksekokullardan biri haline geldiğini belirterek, “Öğrenci sayımız 971 oldu, inşallah bu sayımız daha da artacak. Bu 971 çocuğumuz sizin öz çocuklarınız, o çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz. Yüksekokulumuz bugün 23 derslikli, üç laboratuarlı, bir atölyeli bir yüksekokul haline geldiyse bunda hayırseverimiz, kıymetli Karabük Belediye Başkanımız Rafet Vergili’nin çok büyük emeği vardır. Kendilerine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İnançlarına göre, hayrın bu dünyadan çok öbür dünyayı ilgilendiren boyutları olduğuna dikkat çeken Rektör Aydın, “Sayın Vergili’ye de bu hayrı ile kıyamete kadar kendisine fayda sağlayacak, sevap yazdıracak bir eseri meydana getirdi. Üniversitemizde kendisine kadirşinaslığını gösterecektir, bu günden itibaren her yıl Rafet Vergili günleri ve programları düzenlenecektir” şeklinde konuştu.

Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu ise, 2009 seçimleri sonrası gündemlerine aldıkları konuların başında yüksekokul olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Bizim için yüksekokul olmazsa olmaz bir hizmetti. Biz, o dönemde ilçemizin yetiştirdiği değerli hayırseverimiz Karabük Belediye Başkanımız Rafet Vergili ile görüştük ve binamızın yapılmasını sağladık. Bunun üzerine okulu, kısa bir süre sonra eğitim ve öğretime açtık. Bugün öğrenci sayımız 900’ü geçti. İlçemizdeki yurt ihtiyacını çözmek için harekete geçtik. Bu konuda da imdadımıza Başkanımız Rafet Vergili ve ailesi yetişti. Geçtiğimiz günlerde aile olarak bizlere altı dönüm bir arsa bağışladı, inşallah kısa sürede kendilerinin bağışladığı arazi üzerinde 200 kız, 200 erkek olmak üzere 400 kapasiteli yurt inşaatına başlayacağız. Rafet Beyin bir sözü var. ‘Araçlılar kendisine hizmet edeni, yardım yapanı hiçbir zaman unutmaz’ der. Bende diyorum ki; Sayın Başkanımız Rafet Vergili’yi, Araçlılar hiçbir zaman unutmayacaktır, Araç var olduğu sürece isminiz hep yazılı kalacaktır” dedi.

20141215AW271422_01Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Korhan Enez de, şunları kaydetti: “2010-2011 eğitim-öğretim sezonunda 55 öğrenci ile faaliyete geçen Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu, bu yıl 971 öğrenciye ulaştı. Okulumuz, Belediye Başkanımız Rafet Vergili tarafından yaptırılmış olup, gerçek bir yükseköğretim kurumu hüviyetine kavuşmuştur. Kendisine okulumuza yaptığı maddi ve manevi desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Günaydın, Karabük Belediye Başkanı Vergili, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Rektör Aydın ile diğer davetlilerin katılımıyla okulun açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Vali Günaydın ve Başkan Vergili ile birlikte diğer davetliler, okulu gezerek Rektör Aydın’dan bilgiler aldılar. Ayrıca törende Rektör Aydın, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye teşekkür plaketi takdim etti.

Editör: Haber Merkezi