ZONGULDAK'TA İTFAİYEDEKİ İŞİNİ BIRAKIP ANTALYA’YA GİDEN İŞÇİ, GÖZYAŞLARI ARASINDA UĞURLANDI


 

20141225AW280465_05Antalya Limanı'nda önceki gece meydana gelen iş kazasında hayatını kaybeden vinç operatörü Selahattin Kayış (27), gözyaşları arasında toprağa verildi.

4 yıl Zonguldak itfaiyesinde çalışan Kayış, 4 ay önce Antalya Limanı'nda vinç operatörlüğü görevine başladı.

Evli ve 10 aylık bebeği bulunan Selahattin Kayış, limanda gemiye yükleme yaptığı esnada vincin devrilmesi sonucu gemiyle kabin arasına sıkışarak feci şekilde can verdi.

Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'nda otopsisi yapılan Kayış daha sonra karayolu ile memleketi Karabük’ün Yenice ilçesine bağlı Yamaç köyüne getirilerek öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında babasının yanına defnedildi.

20141225AW280465_01Kayış’ın kardeşi Yusuf, "Abi böyle mi olacaktı. Böyle mi bırakıp gidecektin" diyerek gözyaşlarına boğulurken, mezarlıkta fenalık geçirdi. Kayış’ın eşi Cavidan Kayış ise yakınlarının yardımı ile ayakta güçlükle dururken, eşinin itfaiye montunu bir an olsun elinden bırakmadı.

“İŞ CİNAYETLERİNİ ÇÖZÜN ARTIK”

Kayınpeder Cemalettin Çakar ise, “Bu işin takibi mutlaka olacak. Öyle 3-5 avukatla değil gerekirse 100 avukatla bu işin takipçisi olacağız. Nerede bizim iş güvenliği, iş düzeni, iş emniyeti. Hani bizim sahibimiz nerede? Bu iş cinayetini mutlaka ve mutlaka bizi uğraştırmadan devlet çözecek. Bu katliamı çözmeleri gerekir. İş cinayetini yetkililer ve firma sorumluları kabul etti. 'Biz söyledik, biz emri verdik' dediler. En üst makam genel müdür beni arayarak, yetkililerin yanlış yaptığını ve firmanın suçlu olduğunu belirtti. Yetkililere sesleniyorum, ben kızımı ve torunumu nasıl idare edeceğim. Babasının nerede olduğunu nasıl cevap vereceğim. Yetkililer çıkıp 'senin babanı biz öldürdük, iş katliamını biz yaptık' diyecekler mi? Ne yapmamız lazım bizim” diyerek tepkisini dile getirdi.
Editör: Haber Merkezi