BANYODA ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN OĞLUNU KURTARMAYA ÇALIŞAN ANNE DE AKIMA KAPILDI 


 

KALPLERİ DURAN ANNE VE OĞUL 112 EKİPLERİNİN YOĞUN MÜCADELESİ SONRASINDA ANNE KURTULDU, OĞUL HAYATA TUTUNAMADI


 

elektrik-carpmasi

Bayram dolayısıyla Ankara’dan annesine ziyarete gelen Uğur Sarıkaya banyoda şofbenin kısa devre yapması sonucu elektrik akımına kapılırken, oğlunu kurtarmaya çalışan anne Vasfiye Sarıkaya da akıma kapıldı.

Olay Karabük merkeze bağlı Atatürk Mahallesi Bayraktar Caddesi'ndeki bir evde meydana geldi. Bayram dolayısıyla Ankara’dan eşi ve çocukları ile birlikte Karabük’e annesine ziyarete gelen Uğur Sarıkaya (42) evde yaptığı tamirattan dolayı yorulunca banyoya girdi.

Sarıkaya banyo yaptığı sırada şofbenin kısa devre yapması sonucu elektrik akımına kapıldı. Olayı fark eden anne Vasfiye Sarıkaya (60) telaşla oğlunu kurtarmaya çalışırken kendisi de akıma kapıldı. Bağrışmalardan dolayı banyoya gelen baba Fahri Sarıkaya ise banyoda kabloları koparak komşularından yardım istedi.

ANNE KURTULDU, OĞLU HAYATA TUTUNAMADI
Vatandaşların durumu 112 ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipler ilk kontrollerinde anne ve oğlunun kalbinin durduğunu tespit etti. Bunun üzerine uzun süre kalp masajı ve elektro şok uygulayan ekipler anne ve oğlunu yeniden hayata döndürdü.

İlk müdahalelerinin ardından anne ve oğlu Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Anne Vasfiye ve oğlu Uğur Sarıkaya’nın hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenilirken, kısa bir süre sonra Uğur Sarıkaya yoğum bakımda yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadığı haberi geldi.