ankarada-lokum-sevinciBAŞKENT'TE 23 NİSAN BAYRAMI ‘LOKUM’ TADINDA YAŞANDI



ANKARA'DAKİ KARABÜK GÜNLERİ ETKİNLİK ÇERÇEVESİNDE KIZILAY'DA 1 TON SAFRANBOLU LOKUMU DAĞITILDI



LOKUMLARIN İÇERİSİNDEN ÇIKAN KÜÇÜK ALTINLAR ANKARALILARA BAYRAM HAVASI YAŞATTI


 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ankara’da lokum tadında yaşandı.

20130423AW000628_03Ankara'da Karabük günleri etkinlikleri çerçevesinde dağıtılan 1 ton Safranbolu lokumu Ankara'nın göbeği olan Kızılay'daki Güvenpark’ta Başkentlilerle buluşurken, lokumların içerisinden çıkan küçük altınlar, Ankaralılara adeta bayram havası yaşattı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurdun çeşitli yerlerinde coşkuyla kutlanırken, protokol törenlerinin yanı sıra Başkentte bayram değişik faaliyetlerle kutlandı. Karabük Valiliği ve Karabüklüler Vakfı işbirliğiyle Güvenpark’ta dağıtılan 1 ton Safranbolu lokumu, güneşli havanın tadını çıkaran vatandaşlara lokum tadında bayram yaşattı. Bu tatlı randevuya katılan Ankaralılar, dağıtılan lokumların içlerinden çıkan 20 adet küçük altın ile adeta bayram havası yaşadı. Altınlardan bir tanesi 8 aylık Nevin bebeğe çıkarken, iki tanesi de Çankaya Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Özcan Güneş ve Gürsel Uçum’a çıktı. Şaşkınlığını gizleyemeyen temizlik işçisi Özcan, sevincini “Talih ilk kez güldü” diyerek ifade etti.

20130423AW000628_06Lokum ikramının yanı sıra Karabük’ün özel çam ormanlarından getirilen 2 bin adet fidan Ankaralılara dağıtıldı. Karabüklüler Vakfı tarafından 25-29 Nisan tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek Karabük Tanıtım Günleri etkinliğinde 4 ton Safranbolu lokumu ziyaretçilere dağıtılacak.

 

Editör: Haber Merkezi