MÜLKİYETİ KAPTAN D.Ç GRUBUNA GEÇEN SAFRANBOLU-BARTIN YOLU ÜZERİNDE, KİRKİLLİ MEVKİİNDEKİ OTEL İNŞAATINI ANI TUR’A SATTI


 

ani-tur-safranboluda


 

Yaklaşık 20 yıl önce 17 ortakla inşaatına başlatılan Safranbolu-Bartın yolunda, Kirkilli mevkiindeki otel inşaatı, uzun yıllardır atıl bir durumdaydı.

Geçtiğimiz aylarda ticari alacaklar nedeniyle Kaptan D.Ç. Grubuna geçen otel inşaatı, Türkiye’nin tanınmış Turizm Acente ve Seyahat Şirketine satılıyor.

Kaptan Demir Çelik Müdürü Murat Orhan %90’ı bitirilmiş otel inşaatının Anı Tur’a satış anlaşmasını doğruladı ve konuyla ilgili şu açıklamada bulundu;

safranbolu-otel-anitur“İlk olarak Safranbolu’daki otel sahipleri ve turizmciler ile görüşerek, otel inşaatını yerel bir firmaya vermeyi tercih ettik. Ama bu isteğimiz maalesef gerçekleşmedi. Anı Tur otel inşaatına talip oldu ve anlaşmaya vardık, şimdi de satış işlemleri gerçekleşiyor. Çok makul insanlar ve işleri profesyonel olarak turizmcilik. Safranbolu turizmine büyük katkıları olacaktır. Ayrıca Anı Tur yetkilileri otel inşaatını bu yılsonuna kadar bitirip, hizmete açacaklarını da ifade ettiler. Kendilerinden bir rica da bulunduk ve otelin tüm mefruşat ve birçok malzemelerini Karabük’ten temin etmeye çalışacaklar.”

Safranbolu turizm sektörü ise Anı Tur gibi yurt genelinde tanınmış bir turizm şirketinin kente büyük katkıları olacağını, UNESCO tarafından Dünya Miras Şehri ilan edilen tarihi ve turistik kent Safranbolu’nun turizminde ve bu yönde sağlanacak ekonomik getirilerinde atılım sağlayacağına inandıklarını belirtiyorlar.

Editör: Haber Merkezi