Ankara’nın ulusal tek siyasi aktüel dergisi Yankı, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği geleneksel dostluk yemeğiyle önemli isimleri aynı çatı altında buluşturdu.


 

basin-yayin-cemiyeti


Türk basınında 43. yılını doldurmanın onurunu yaşayan, Ankara’nın ulusal bazda tek siyasi aktüel dergisi Yankı, 7 Mart Perşembe gecesi Dedeman Otel’de düzenlediği yemekte başta Ankara olmak üzere Türkiye’nin önemli isimlerini bir araya getirdi.

Yankı Dostluk Platformu olarak düzenlenen Geleneksel Dostluk Yemeği’nde siyasetten bürokrasiye, yargı camiasından akademisyenlere, sivil toplum örgütlerinden basın camiası ve iş dünyasına kadar pek çok kesimin önde gelen isimleri buluştu. Geleneksel hale gelen dostluk yemeğinde konuşma yapan Yankı Dergisi İmtiyaz sahibi ve Türkiye Basın Yayın ve Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Yavuz Kaya dostluğun önemini vurguladı.

Basın Yayın ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yavuz Kaya yaptığı konuşmada, sevgi ve saygının temelinin dostluk olduğunu söyleyerek Yankı Dergisi’nin ve Türkiye Basın Yayın ve Gazeteciler Cemiyeti’nin misyonunun dostluk olduğunun altını çizdi. Dostluk misyonunun herkese örnek olmasını dileyen Yavuz Kaya sözlerine şöyle devam etti: “Kıymetli dostlar, bizler, dostluk çatısı altında sevgi ve saygının vazgeçilmez olduğu, milli ve manevi değerlerin asla unutulmayacağı bir temel attık. Küreselleşme, yoğun tempo ve hayat şartlarına rağmen, bir araya gelmeyi başarmaktayız. Bu bilinçlenmenin sağlanması adına da önemli bir görevi yerine getirdiğimize inanmaktayım.”

 BASIN MENSUPLARININ SESİ BASIN YAYIN VE GAZETECİLER CEMİYETİ OLACAK

Yankı Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Kaya, Yankı dergisinin kardeş kuruluşu Türkiye Basın Yayın ve Gazeteciler Cemiyeti’nin de müjdesini verdi. Geçtiğimiz Ocak ayında kurulan Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti’nin medya mensupları için önemli bir buluşma noktası olacağını ifade eden Yavuz Kaya, “Bu sivil toplum kuruluşumuzun hedefi, ülkemizin dört bir yanında, kısıtlı imkânlarla kamu görevi yapmaya çalışan vefakâr, cefakâr basın mensuplarımızın sesi olmak ve bütün illerimizi bir araya getirerek dostluk bağları kurmaktır. Şimdiden 15 ilde vücut bulmaya başladık. İnşallah 1 yıl sonra tüm Anadolu’ya yayılacağız. Ben bu vesileyle bu kardeş kuruluşumuzun ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

“SEVELİM SEVİLELİM, DÜNYA KİMSEYE KALMAZ”

Yavuz Kaya, sözlerine “Bir avuç menfaat uğruna dünyamızı yakanların ve zehirleyenlerin panzehiri dostluktur. Sevgi ve saygının temeli olan Dostluklar, Önyargıyı hoşgörüye, bilgisizliği donanıma, düşmanlığı anlayışa, ilgisizliği ise memnuniyete dönüştürür. Bizler, dünden bu günlere; Bu cennet vatanda, dostluk adına bir nokta olabilmek bizim mutluluk vesilemizdir diyerek geldik. Bu dostluk misyonumuz dilerim ki; ülkemizde herkese örnek olur. Yunus ne diyor; Sevelim sevilelim, Dünya kimseye kalmaz…” şeklinde devam etti.

Yankı dostluk gecesinde ayrıca başarılı çalışmaları ve topluma sunduğu hizmetlerden dolayı Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın’a Eski Başbakan Yıldırım Akbulut, Op.Dr. Mümtaz Yüce’ye Eski İçişleri Bakanı ve İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu, Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi Tarım Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Eski Genel Müdürü Mehmet Taşan’a Adalet Eski Bakanı Oltan Sungurlu, avukat Yalçın Kaya’ya Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Ali Coşkun, avukat Hakan Çam’a ise Sağlık Eski Bakanı Halil Şıvgın tarafından plaketleri takdim edildi.

Ankara Dedeman Otel’de düzenlenen Dostluk yemeğine E. Başbakan Yıldırım Akbulut, Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Fevzi Apaydın, Adalet Eski Bakanı Oltan Sungurlu, Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi Tarım Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Eski Genel Müdürü Mehmet Taşan, Sanayi Eski Bakanı Ali Coşkun, Başbakanlık E. Müsteşarı Ankara E. Milletvekili Birkan Erdal, AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı Başkanı Veli Sarıtoprak, Sağlık Eski Bakanı Halil Şıvgın, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil, Niksar Karayaka Belediye Başkanı Lütfü Başaran, Sabah Gazetesi Yazarı Hüseyin Kocabıyık, Ahi Evran Üniversitesi Dekan Yardımcısı ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Kürşat Zorlu, ASGD Karabük Şube Başkanı ve Karabük Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Semih Gülen, Dr. Şahap İnmez, Başkent Gazetesi Genel Yayın Yöetmeni Ali Pala, Samsun Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Nahide Berker, Gaziantep Doğuş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Orhan Kızılaslan, Akdeniz Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Akkuş, Mersin 33 Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zeliha Akkuş, Karabük Net Haber Portalı Genel Yayın Yönetmeni Ergün Başkaya, Yargıtay Başkanları, Cumhuriyet Başsavcıları, Savcılar, Hakimler, İş Adamları katılım yaptı.

 

Editör: Haber Merkezi