Balkanlar, Orta Doğu ve Kafkaslar bölge müdürlüklerinin  faaliyete geçmesiyle AA, dünyanın en itibarlı ve güçlü ajansları sıralamasındaki yerini yukarılara taşımayı becerdi


 

AA'nın 100. yıl vizyonunda ana hedef, 2020 yılına kadar 'dünyanın en etkili ilk 5 ajansı' arasına girmek olarak belirlendi


 

aa-93-yasindaKarabük AA Bürosundan yapılan haber servisine göre, Anadolu Ajansı'nın 93. Kurluş yıldönümü ile ilgili şu görüşlere yer verildi;

Balkanlar, Orta Doğu ve Kafkaslar bölge müdürlüklerinin faaliyete geçmesiyle Anadolu Ajansı (AA) dünyanın en itibarlı ve güçlü ajansları sıralamasındaki yerini yukarılara taşırken, kurumun 100. yıl vizyonunda 2020'ye kadar ''dünyanın en etkili ilk 5 ajansı'' arasına girme hedefinin yer alıyor.

Gazeteler, televizyonlar ve internet siteleri ile ayrıca kamu kurumları, bankalar ve özel sektörün önde gelen kuruluşları haber ihtiyaçlarını güvenilirliğine inandıkları AA'dan karşılıyorlar.

AA, bin 200'den fazla abonesine günlük 700 civarında rutin, ortalama 60 özel haber sunarken, bu haberleri günlük ortalama bin 200 fotoğraf ve 160 görüntüyle desteklemektedir.

Haber üretimi yerel, finans ve şirket haberleri dikkate alındığında iki katına ulaşan AA, Balkanlar, Orta Doğu ve Kafkaslar bölge müdürlüklerinin faaliyete geçmesiyle dünyanın en itibarlı ve güçlü ajansları sıralamasındaki yerini yukarılara taşımıştır.

Türkiye'nin en büyük dijital fotoğraf arşivine sahip AA'nın arşivindeki fotoğraf sayısı 1,5 milyona yaklaşırken, 2007'den itibaren yabancı ajanslara 32 bin kareden fazla fotoğraf verdi.Türkiye'de yamaç paraşütü pilot ehliyetine sahip foto muhabiri çalıştıran ilk basın kuruluşu olan AA'da, Zonguldak'taki maden ocaklarında ise foto muhabiri ilk defa eksi 630 metreye kadar inip fotoğraf çekti.