AK PARTİ’NİN YEREL SEÇİMLER İLE İLGİLİ KULİSLERDE BELİRTİLEN SİYASİ HESAPLARA DURSUN ALTIPARMAK SERT TEPKİ GÖSTERDİ


 

ALTIPARMAK “YA ADAY, YA ADAY ADAYI OLURUM AMA ASLA DOLGU MALZEMESİ OLMAM”


 

dursun-dolgu-mazlemesi


Yerel seçimler ile ilgili, AK Parti’nin siyasi hesaplar üzerindeki bazı söylemleri kamuoyuna aktardıktan sonra konun muhatabı olan Dursun Altıparmak sert tepki gösterdi.

AK Parti’nin Karabük Belediye Başkan Adaylığına Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı göstereceğine, Belediye Meclis Üyesi adaylığına da birinci sıradan da Dursun Altıparmak’ı aday yapacağına dair siyasi hesaplar yaptığı derinden konuşulmaya başlanmıştı.

Rektör Hoca Burhanettin Uysal’a 2014 Yerel seçimlerini kazanması halinde, 2015 Genel Seçimlerinde adaylığının söz konusu olabileceği ve boşalan koltuğa ise Dursun Altıparmak’ın oturacağı yönünde AK Parti Kurmaylarının siyasi hesaplar içinde olduğunu Karabük Net Haber olarak kamuoyu ile paylaşmıştık.

Haberimiz üzerine Dursun Altıparmak ile yaptığımız bir görüşme sonrası, Altıparmak’ın böyle bir teklife kapalı olduğunu öğrendik.

Karabük Net Haber’e özel bir açıklama yapan Altıparmak “Ben Karabük’te bir dönem belediye başkanlığı yapmış ve çeşitli dönemlerde de aday olmuş bir kişiyim. Benim Belediye Meclis Üyesi adaylığı gibi bir pozisyonu kabul etmem söz konusu değildir. Böyle bir siyasi hesaplar içine girildi mi, girilmedi mi orasını bilemem ama bana böyle bir teklifin getirilmesi bile söz konusu olamaz. Ben ya aday, ya da aday adayı olurum. Bunun haricindeki tüm fikirler benim dışımdadır.” Diye konuştu.

AK Parti’den Karabük Belediye Başkan Adayı olmayı düşündüğünü ifade eden Dursun Altıparmak “AK Parti’den adaylığı ben de istiyorum ama bu pozisyonun dışında başka bir şey düşünmüyorum. Kimsenin ne dolgu malzemesi olurum, ne de başka bir formül içinde yer alırım. Aksi takdirde beni destekleyen, seven Karabüklü hemşerilerimi hayal kırıklığına uğratmış olurum.” Dedi.

REKTÖR UYSAL’IN PLANI MI?

AK Parti Karabük Belediye Başkan Adaylığına kesin gözüyle bakılan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın, Belediye Başkan adaylığını tam anlamıyla istemediği herkesçe bilinirken, böyle bir formülü kendisinin geliştirdiği de iddia ediliyor.

Uysal’ın konuyla ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapması da bekleniliyor.

Editör: Haber Merkezi