AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, kongre ile partisinin başına geldikten sonra yaptığı açıklamalar ile Zeki Çaylı'ya ve parti temayüllerine karşı gelenlere mesajlar vermişti.

Altınöz "AK Parti Kurumsal bir Partidir. Bizim tüzük ve yönetmeliklerimiz var, en önemlisi de çok derin siyasi ahlak ve kurallarımız var. Bunu kim ihlal ederse gereken yapılır ve gerekli disiplin kurallarıyla ilgili işlemler yapılır." demişti.

Altınöz'ün bu tür uyarıcı açıklamalarına rağmen Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı basına verdiği bir kahvaltıda  eski il başkanı Timurçin Saylar'a çok ağır ithamlarda bulunmuş, hatta Saylar'ı FETÖ'cü olmakla suçlamıştı.

Yaklaşık iki buçuk ay önce yaşanan bu gelişmelerden sonra İl Başkanı Altınöz "Özellikle il başkanı olduktan sonra basın yoluyla bu tür polemiklere ve hakaretlere karşı taviz vermeyeceğimi belirtmiştim. Zeki Çaylı'nın artık bu olay ve önceki söz ve davranışlarıyla ilgili partimizin yetkili organlarına başvuruyu en kısa sürede yapacağız. Yetkili ve görevli organlar gerekli kararı verecektir." açıklamasını yapmıştı.

Genel Merkeze Zeki Çaylı'nın ihracı ile ilgili müracaat yapan İl Başkanı, iki ayda ihraç kararı ile sonucu aldı. Öte yandan Eski İl Başkanı Timurçin Saylar'da bir yıl önce Çaylı'nın ihracını genel merkezden istemiş fakat bir sonuç alamamıştı.

Editör: Haber Merkezi