20140924AW200819_03Bir üst seviyeye çıkmak için Safranbolu’da buluşan Sayokan Alpları, büyük mücadelenin ardından hedeflerine ulaştılar.

Tarihi evleriyle ünlü Safranbolu, Türk Savaş Sanatı Sayokan Közgüsü’ne ev sahipliği yaptı. Yüzyıllar öncesi inşa edilen konakların bahçesinde Tola, Tayçu ve Kün-Eki semineri düzenlenirken, Anadolu Lisesi Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda ise alplar seviyelerini yükseltmek için ter döktü. Közgüye Türkiye’nin her bölgesinden alplar iştirak ederken, Karabük İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Safranbolu Emniyet Müdürü Kenan İlhan ve Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Boz Közgü de salona gelerek başta Yabgu Nihat Yiğit olmak üzere Sayokan Dünya Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Ünal Özdemir, Genel Sekreter Taşkın Deniz ile bütün alpları tebrik edip başarılar diledi.

Alagan Alplık ve Basagar Alplık programlarında yaklaşık 60’a yakın alpın katıldığı Közgü büyük mücadelelere sahne oldu.
İNSANLAR ÖNCE KENDİLERİYLE YÜZLEŞMELİ

20140924AW200819_02Sayokan’ın kurucusu Yabgu Nihat Yiğit çeşitli nasihatlerde bulundu. Közgünün dünden bugüne gelmek olduğunu bir nevi manevi boyuta atıf yapıldığını hatırlatan Nihat Yiğit, alpların bu vesileyle kendilerini aynada göreceklerini anlattı. Yiğit, insanların öncelikle kendileriyle yüzleşmesi gerektiğini belirterek, bu sebeple Sayokan Közgüsüne bir spor müsabakası şeklinde bakmadıklarını söyledi. Yabgu Yiğit, kendisiyle yüzleşen her alpın bundan böyle hayata daha farklı bakacağını ve her konuda kendini hesaba çekeceğini anlatarak, aslında Közgü’nün insan hayatından bir parça olduğuna dikkat çekti.

Közgü, Nihat Yiğit’in konuşmasının ardından alpların toplu olarak hatıra fotoğrafları çekilmesiyle sona erdi.