TİCARET VE SANAYİ ODASI KADIN GİRİŞİMCİLER İCRA KOMİTESİ BAŞKANI VE ÜRETEN ELLER KOOPERATİFİ BAŞKANI NURAY ALPBOĞA:



 “ÜRETEN KADIN KALKINAN TOPLUM DEMEKTİR”


 

20160308AW682231_01Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı ve Üreten Eller Kooperatifi Başkanı Nuray Alpboğa, 8 Mart Dünya kadınlar günü münasebetiyle bir basın açıklaması yaparak kadının toplum içindeki yerini alması, kadına yönelik cinsel istismar ve şiddetin sona ermesi hususunda yapılan çalışmaların daha da artırılmasını istedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı ve Üreten Eller Kooperatifi Başkanı Alpboğa, Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakârlığı, hoşgörüyü ve duyarlılığı temsil eden kadınların, huzurlu, sağlıklı ve çağdaş bir toplumun temel taşı olduğunu ifade ederek, “Kadınların sosyal ve siyasal hayatta hak ettikleri konuma yükselmeleri ve geleceğe güvenle bakmaları ise; yetiştirdikleri nesillerin mutluluğunun ve başarılarının en temel şartıdır.

Kadın hak ve özgürlüklerindeki ilerlemeler, kadınlarımızı toplumsal yaşamda hak ettikleri konuma taşımaya devam etme olup, bu mücadele, demokrasiler ile insan haklarının gelişmesine de büyük katkılarda bulunmaktadır. Birlemiş Milletler tarafından tüm dünya kadınlarına armağan edilen bugün, ülkemizde de en önemli özgürlüklerden biri olan ‘Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı’ hakkının kadınlarımıza tanınmasının 80’inci yıldönümüdür.

Kadınlarımızın siyasi alan başta olmak üzere, sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, kısacası toplumsal yaşamın tüm alanlarında erkeklerle eşit haklara sahip olması ve bu hakların pozitif ayrımcılıkla zenginleştirilmesi de kadınlarımıza verdiğimiz değerin bir diğer ifadesidir. Kadınların toplum içerisinde sahip olduğu önemin bilincinde olan Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra komitesi olarak kadınlarımızı sosyal hayata kazandırmak, ekonomik özgürlüklerini sağlamak amacıyla Kalkınma Ajansı desteği ile alınan ‘üreten eller projesi’ üzerinde çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Projede en son gelinen noktada kadınlarımızın yöresel gıda ve el sanatlarını satışa sunmak amacıyla ONEL AVM kat 2’de mağazamız kiralanarak Mart ayı sonunda ürün kabulleri başlayacaktır. Tüm kadınlarımızı üreten eller projesine destek vermeye davet ediyoruz. Üreten Eller Projesi dahilinde tüm gelişmeleri ilerleyen tarihlerde kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

Alpboğa son olarak tüm kadınların 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutlayarak, kadının toplum içindeki yerini alması, kadına yönelik cinsel istismar ve şiddetin sona ermesi hususunda yapılan çalışmaların daha da artırılmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi