AK PARTİ SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI ALİ KAYA, BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINA YENİ BİR ANLAYIŞ GETİRECEKLERİNİ İFADE ETTİ


 

ali-kaya-iddiali

AK Parti’nin Safranbolu’da en genç aday adayı Ali Kaya, AK Parti’nin kuruluş yılından bu yana içinde olduğunu ve kendisine verilen siyasi görevleri hakkıyla yerine getirmeye çalıştığını ifade ederek, yerel yönetimlerde belediyeciliğe yeni bir anlayış getireceklerini belirtti.

Ali Kaya yaptığı açıklamalarda şunları söyledi;





AK Parti’mizin 12 yıl önce başlamış olan siyasi hareketine bende Bursa kurucu gençlik kolları yönetiminde görevle başladım akabinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Üniversite başkanlığı, Ankara İl Gençlik Kolları yönetimi ve Karabük Gençlik Kolları yönetimiyle görevlerimi layıkıyla en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım.

AK Partimizle özdeşleşmiş siyasi hayatımda verilen görevleri hiçbir zaman ayırt etmeden hakkıyla yerine getirmeye çalıştım. Gerek kendi siyasi geçmişim gerekse yakın çevrem, ailem hatta akrabalarımdan siyasetin içinde yer alanlardan gördüğümüz siyasi ahlak ve tecrübe, yine babamdan hayatım boyunca görmüş olduğum bürokratik işlerlik ve siyasetle bürokrasinin içi içe olması ve işlerliği neticesinde şahsıma belediye başkanlığı nezdinde birçok farklı yerden yapılan telkinlere kulak vererek aday adaylığımı açıkladım.

Ticaretin içinde mali müşavir olarak hem esnafı, hem de ticari hayatı en iyi tanıyan kişilerden birisiyim. Eşimin eczacı olması ve Safranbolu da oturmamız, yaşamamız velhasıl memleketimizin burası olması dolayısı ile hem esnafın, hem de hemşerilerimizin ne istediğini iyi etüt ettik ve buna dönük çözümler üretmek istedik. Şunu özellikle eklemek isterim; yerel yönetime talip olan kişilerin, talip oldukları yerde bir fiil yaşayarak vatandaşı, esnafı ve oraya has dokuları bilmesi ve ticareti yani belki de kısıtlı imkanları kullanarak risk almayı bilen, kendi imkanlarıyla yatırım yapmış olan kişilerin yerel yönetimlerde de çok daha pratik, çok daha cesur, çok daha kararlı ve etkin olacağı kanaatindeyim.

Belediyecilikle ilgili kentleşmede, finansal arayış, kentleşmede şehir planlama, yerel yönetimlerde muhafazakar anlayış, yerel yönetimlerde yeniden yapılanma, yerel yönetimler reformu ve belediyelerde toplam kalite yönetimi gibi bir çok alanda gerek seminerlere katılarak, gerekse akademik araştırmalar yaparak kendimi bu noktalarda hem geliştirme, hem de bizzat yerinde görmeye, araştırma fırsatı yakaladım.

Osmanlının göz bebeği olan Safranbolu’ muzun kendine mistik, kendine has inanılmaz derecede güzellikleri var. Bizler buralı olarak bu güzellikleri biliyor, görüyor ama bekli de yeteri kadar gösteremiyor ve tanıtamıyoruz. Öncelikle bu bağlamda kültür turizmine ağırlık verecek ve bu yönde canla başla gerek Safranbolu’nun Allah vergisi doğa güzelliklerini ön plana çıkarma ve bu yönde çalışmalar, gerek restorasyona hız verilmesi ve gerekse tarihi dokuya has sokak ve yol çalışmalarında bulunacağız. Yine kısaca kongre turizmini Safranbolu’ ya kazandırmak, imar uygulamaları, ulaşım alternatif güzergahlar, pazar yerleri, parkların dokuya uygun yeşillendirilmesi ve korunması, mesire alanları, çevre yolu, kaynak aktarımı ve yaratılması, işsizliği azaltacak yeni iş sahalarının arttırılması ve en az bunlar kadar geniş bir çok alternatif belediyecilik anlayışı içine alacağız. Özetlemiş bulunduğum belediyecilik anlayışımın, en önemlisi insan odaklı belediyecilik anlayışının ön plana çıkarılması ve “Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü” düsturuyla halkımızın ve belediyenin birlik ve beraberlik içerisinden çalıştığımız her gün sevgi ve saygının daha da pekiştiği bir Safranbolu hayaliyle tüm hemşerilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyor hepsini Allah’ a emanet ediyorum.