Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Diyarbakır'ın Sur İlçesinde PKK'lı teröristlerce kentin ilk Osmanlı eseri Fatihpaşa (Kurşunlu) Camisi'ne yapılan saldırıyı kınadı.


 
20151208AW599132_01Başkan Aksoy yaptığı açıklamada, orada karşılıklı bir çatışma olmadığını söyledi.

Yapılanın devletin varlığına, birliğine, bütünlüğüne baş kaldırmış bir çetenin oradaki insanlara yönelik bir saldırı olduğunu kaydeden Başkan Aksoy, “Oradaki kültür değerlerimize yönelik bir saldırı var.

Burada meydana getirilen hadise Türkiye'nin bir kısmını, Türkiye'nin ulusal bütünlüğünden bölmeye çalışmak ve ulusal bütünlüğünü parçalayarak, daha küçük parçalar halinde uluslararası güçlerin ekmeğine yağ sürme çabasıdır " diye konuştu.

Geçmişte Irak'ta meydana gelen olaylarda ilk önce Bağdat'taki kütüphane değerlerinin yok edildiğini anımsatan Aksoy, şöyle konuştu: "Suriye'de iç karışıklık o 'DAEŞ' denilen terör örgütünün yaptığı ilk şey kültürel değerleri, Şam'daki, Halep'deki kültür değerlerini yok etmeyle başladı.

Yani insanların geçmişle bağlantılarını koparmaya çalışıyorlar. Diyarbakır'da yapılan olay da tamamen budur. İnsanların geçmişteki ana kültür unsuru olan camileriyle milli ve manevi değerleriyle bağlantılarını kopararak köksüz bir toplum meydana getirme çalışması.

Burada kültür değerlerine saldıracak kadar bu toplumun değerlerinden özellikle camiye saldıracak kadar bu toplumun değerlerinden kopmuş olan hainlere Türkiye'nin güvenlik güçleri gerekli dersi verecektir” dedi.

"HER YIL MİLYARCA PARA HARCIYORUZ"
"Biz Safranbolu'da bu tarihi değerlerimizin bir kiremitinin, bir tuğlasının bile düşmesini engellemek adına bütün bir şehir halkı olarak çaba sarf ediyoruz" diyen Aksoy, açıklamasında şunları söyledi: “Hem kamu kurumlarıyla hem de halkıyla bu değerlerimizi ayakta tutmak, yaşatmak için her yıl milyarlarca para harcıyoruz.

Oysa oradaki kendini yerel temsilci, yerelin ifadecisi olarak ifade eden, ortaya koyan zihniyet ise kültür değerlerini yok ederek bu halkı köksüzleştirmeye çalışıyor. Bunu iyi anlamak, iyi okumak lazım.

Bu şekilde anladığımızda devletimizin kimlerle mücadele ettiğini, nasıl mücadele ettiğini çok daha iyi bir şekilde anlayacağız. Camilere uzanan ellerin iflah olmayacağını düşünüyorum, iflah olmayacağını biliyorum "dedi

Editör: Haber Merkezi