AK PARTİLİ SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI NECDET AKSOY, SEKİZ AY ÖNCE GÜLEN CEMAATİNİ KORUYUCU AÇIKLAMALAR YAPMIŞTI


 

ŞİMDİ PARALEL YAPI OLARAK HER YERDEN TASFİYE EDİLENLER İÇİN, NECDET AKSOY, “BİZ ONLARLA ETLE TIRNAK GİBİYİZ. DÜN İYİYKEN İYİYDİK TE, ŞİMDİ Mİ KÖTÜ OLDUK” DEMİŞTİ


 

ŞİMDİ TÜM AK PARTİ CAMİASI, AKSOY’UN HALA AYNI FİKİRLERİ TAŞIYIP, TAŞIMADIĞINI MERAK EDİYOR


 

aksoy-cemaat

AK Partili, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un, Geçtiğimiz 30 Mart Yerel Seçimler öncesinde Gülen cemaatine mensup olduğu ortaya çıkmış ve kendisi de kabul etmişti.

Aksoy’un aday adaylığı döneminde, geçtiğimiz yıllarda Amerika, Pensilvanya’ya giderek, Fetullah Gülen’i ziyaret ettiği ortaya çıkmıştı.

Konunun basında yer alması ile 18 Ocak tarihinde bir basın toplantısı düzenleyen Necdet Aksoy, Gülen’i Amerika’da ziyaret ettiğini belirterek “Bu gün olsa, yine gider, elini öperim.” Demişti.

Necdet Aksoy, daha sekiz ay önce yaptığı açıklamada “Biz, onlarla etle tırnak gibiyiz. İşler iyi giderken, iyiydik de, şimdi kötü mü olduk? AK Parti içerisinde siyaset yapan pek çok arkadaşımızın bakanlara kadar oradaki arkadaşlarımızla iç içe yapımız var ve Oradaki kardeşlerimizle biz önümüzdeki günlerde tekrar bir araya geleceğiz” şeklinde açıklamalar yapmıştı.

Daha sekiz ay önce Aksoy’un konuşmaları şöyleydi;
KARDEŞİM 10-15 YILDIR CEMAATLE İÇ İÇE

“Biz yerel anlamda siyaset yapan kişileriz. Benim kardeşimin kişisel olarak benden önce de cemaatle ilişkileri vardı, belediye başkanı olduktan sonra da devam etti. Belediye başkanı olmamla cemaatle ilgili bağlantılar yeniden kurulmuş değildir.10-15 yıldır kardeşim cemaatle iç içedir, gönül bağı vardır.”

“CEMAATLE İÇ İÇE BİR YAPIMIZ VAR”

“AK Parti içerisinde siyaset yapan pek çok arkadaşımızın bakanlara kadar oradaki arkadaşlarımızla iç içe yapımız var. İşler iyi giderken bu iç içe yapıdan hiç kimse rahatsız değildi. Ama şimdi durum farklılaşınca bu iç içe yapıdan dolayı bir kişinin suçlanması ya da farklı algılanmasının doğru olmadığını düşünüyorum.”

“CEMAATLE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YİNE BİR ARAYA GELECEĞİZ”

“Ben yerelde bu ayrışmanın içine girilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Oradaki kardeşlerimizle biz önümüzdeki günlerde tekrar bir araya geleceğiz ve beraber yaşayacağız. Türkiye’nin bu dinamik gücüne hep beraber tekrar sahip çıkacağız. Onun için ben yerelde böyle bir ayrışmayı çok tasvip etmiyorum. Ayrışmaya sebebiyet vermemek içinde her türlü sivilce noktasının üzerini kapatmaya gayret ediyorum. Biz birleştirici olmak zorundayız. Biz yerelde herkes ile beraber olmak zorundayız. Bunu temin etmek içinde var gücümüzle gayret ediyoruz.”

“FETULLAH HOCA EFENDİ’DEN TAVSİYELER ALDIK”

“İkinci bir ziyaretimiz Hoca efendiye gerçekleşti. Oraya gitmişken ziyaret edelim, tavsiyelerini alalım ve o sırada bir rahatsızlıkları vardı ‘bir geçmiş olsun diyelim’ dedik ve bu ziyareti yaptık. Ziyaretimizde önemli gazetecilerden Etyen Mahçupyan, Rasim Ozan Kütahyalı, Orhan Miroğlu ve Rasim Beyin eşi Nagehan hanım da vardı. Bu ziyaretler herhangi bir sıkıntı oluşturacak ya da hükümetle son gelinen aşamadaki süreçlerde pazarlık yapılacak bir eksi nokta oluşturacak yapılar değildir.”

Konu ile ilgili 18 Ocak tarihli haberimizin linki;  http://www.karabuknethaber.com/pensilvanyaya-gittim


 

Bu açıklamaları yaptığında AK Parti Safranbolu Belediye Başkanı ve aday adayı olan Necdet Aksoy’un buna rağmen adaylığı açıklanmıştı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘Paralel yapı’ olarak adlandırdığı Gülen Cemaatine uzun bir süredir amansız bir savaş açtı ve şimdi, cemaat içinde olan herkes, başta Emniyet genel Müdürlüğü olmak üzere, Yargı ve diğer kurumlardan tasfiye edilmeye başlandı.

Partisinin Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise daha sekiz ay önce söylediği bu açıklamaların hala arkasında mı ve hala Gülen Cemaatine bağlı mı?

Tüm AK Parti camiası, şimdi Aksoy’un içinde bulunduğu bu duruma merakla cevap arıyor.

NECDET AKSOY'UN 18 OCAK 2014 TARİHLİ AÇIKLAMASININ VİDEOSU