KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ DR. SEYFETTİN KALAY “ YENİ HASTANEMİZ YÜZDE 92 SEVİYESİNDE BİTİŞ NOKTASINA GELDİ”


 

hastane-bitti-gibi



Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Seyfettin Kalay, Şirinevler mahallesinde yapımı devam eden 300 yataklı Akıllı Hastanenin yüzde 92 dolayında inşaat çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Genel Sekreter Kalay, Akıllı Hastane olarak nitelendirilen Şirinevler Bölgesinde yapılan KBÜ Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinin de inşaat çalışmaların süreç aksamadan devam ettiğini belitti.

Karabük’te iki tane hastane yatırımının devam ettiğini ve planlanan yatırımlarda Yenice Devlet Hastanesi ve Ağız Diş Sağlığı Merkezinin yer sorunlarının çözüldüğünü belirterek, “Devam eden hastanelerimizden Şirinevler mahallesindeki 300 yataklı hastanemiz yüzde 92 seviyesinde bitiş açısından. Süreç aksamadan devam ediyor. En kısa sürede binamızı faaliyete geçirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnşaat açısında şuanda gece vardiyası dahil sürekli çalışma var. Binamızı tam olarak tamamladığımız da Karabük’te halkımıza çok daha modern bir sağlık hizmeti vereceğiz. Şuan malzeme temini konusunda çalışmalarımız devam ediyor ve ciddi mesafe aldık. İnşaat bitim tarihinde sorunsuz bir şekilde hastanemizi açmak en önemli hedeflerimizden. Safranbolu’da devam eden Devlet Hastanemizin birinci blok bitmek üzere ve mevcut binayı taşıyacağımız yeni bloğun yanında yeni bir blok daha yapacağız. İki bloktan oluşan yeni bir hastanemize kavuşacağız Safranbolu’da. Safranbolu’da poliklinik hizmetlerini kiraladığımız bir binada sürdüreceğiz” dedi.

20130911AW000578_02Şirinevler Hastanesinde gecikmeyi sürdürecek bir sıkıntı yok ve çevre düzenlemelerinin yapıldığını da anlatan Kalay “Bir yandan binanın dış cephe kaplamaları bitmek üzere. Firma en hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Çok büyük bir inşaat alanı ve 75 bin metrekare kapalı alanı olan bir inşaat. Günlük tarih vermek mümkün olmuyor ama en kısa sürede bitirmeye çalışıyoruz. Sağlık hizmetlerini Bayır mahallede bulunan hastanemizde de sağlık hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Orada otopark kısmına Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi planlaması yapıldı ve en kısa süre içinde temel atacağız. Bu yeni açılan hastane ile Karabük Eğitim Araştırma Hastanesine dahil olan diğer binalarımızda hem üniversite hocalarımız hem de bizim uzman doktorlarımız birlikte hizmet vereceğiz. Her 3 binamızı da kullanacağız. Daha rahat bir ortamda hastalarımıza hizmet vermek en önemli düşüncemiz. Muayene konusunda Devlet hastanesinde hastalarımızdan nasıl bir katkı payı alınıyorsa Üniversite hastanemizde aynı şekilde. Halk arasında böyle dedikodu yayıldı ama mevzuatı inceledik ve kesinti açısından hiçbir fark yok. Vatandaşımızı mağdur edecek bir durum söz konusu değil” ifadesinde bulundu.

Kamu Hastaneleri Birliği olarak kiralanan binaya bütçe olmadığı halde keyfi harcamaların yapıldığını yönünde çıkan haberlere de açıklık getiren Genel Sekreter Dr. Seyfettin Kalay, “Bizim bütçemiz olmadı diye bir şey söz konusu değil Karabük’teki tüm hastanelerin tedavi hizmetlerinin toplam bütçesi bizim bütçemiz. Yönettiğimiz bütçe zaten. Bütçe konusunda herhangi bir sıkıntı yok. Üstelik bu binaların kiralanması ve tefrişatı bakanlıktan izin alarak yapılıyor. Spekülasyonlar doğru değil ve söylendiği kadar paranın harcandığı da doğru değil. Burada biz binanın çoğunluğunun kendi tasarruflarımız dışındakileri mal sahibine yaptırdık, anlaşmamızda o şekilde zaten. Bina içindeki tüm bölmeleri, zeminlerin döşenmesi ve tavanların yapılması bina sahibi tarafından yapıldı. Mal sahibi tamamen kendi yaptırdı. Bizim taleplerimiz karşılığında yapıldı. Çıkan bu haberler bir spekülasyonlardan başka bir şey değil” dedi.

YENİ BRANŞLAR GELECEK
Kalay, Sağlık Bakanlığı KBÜ Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi olarak hizmete girecek olan yeni hastanede Üniversite ile çalışmaları yaparken, il’de bulunmayan branşların getirilmesi için çalışma yaptıklarını da belirterek, “Şuan elimizde kendi kadromuzda plastik ve el cerrahlarımız var. Hemotoloji, Nükleer Tıp, Onkoloji, Ramotoloji gibi branşları buraya getirmeleri noktasında Üniversitemiz ile görüşüyoruz. Bu noktada çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Biz Karabük’te hizmet veremediğimiz branşları daha çok ön planda tutmaya çalışıyoruz. Üniversitemizde büyük gayret gösteriyor. Ankara ve İstanbul’a sevkleri en aza indirmek için Üniversite ile birlikte yoğun gayret edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi