akilli-hastaneKARABÜK KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ SEYFETTİN KALAY “300 YATAKLI HASTANEMİZ AĞUSTOS AYI SONUNDA HİZMETE AÇMAYI HEDEFLİYORUZ”


 

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Seyfettin Kalay, Şirinevler mahallesinde yapımı devam eden 300 yataklı Akıllı Hastaneyi Ağustos ayı sonunda hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

Kalay, Akıllı Hastane olarak nitelendirilen Şirinevler Bölgesinde yapılan Hastanede inşaat çalışmalarının yüzde 90 oranında bittiğini hizmete açılmak için gün sayıldığını belirtti.

20121211AW000821_01Kalay, “Yeni binayı Ağustos ayında hizmete açmayı planlıyoruz. Yeni hastanenin hizmete açılmasıyla birlikte diğer iki hastanedeki yoğunluğumuzda azalacaktır. Şu anda yeni hastanede yoğun bakım, ameliyathaneler ve hasta yatışların olduğu servislerin tamamen bitirildi. Poliklinikler ve İdari birimlerde ince işler devam ediyor. Hastane inşaatının arka kısmında bulunan daha önce lojman olarak kullanılan binalarda yıkılarak buraya 700 araçlık otopark yapılacak” dedi. Karabük merkezde bulunan Hastane binası ile Beşbinevlerdeki Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesinde Sağlık Hizmetlerinin devam edeceğini de kaydeden Kalay “ Yeni Hastanenin hizmete girmesiyle Karabük halkı daha geniş, modern bir alanda hizmet alacak. Bunun yanında mevcut iki hastanemizde ise sağlık hizmetleri verilmeye devam edecek. Yeni Hastanede Kadın Doğum ve Çocuk servisleri olacak. Yeni Hastanenin hizmete girmesiyle branşlar yer değiştirebilir. Geçen yıl çıkan yasa ile Kamu Hastaneleri Birlikleri oluşturulurken, Karabük’te geçen yıldan bu yana Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreterliği değişik adreslerde görev yapıyordu. Artık Birlik, Yeşil Mahalledeki kendi binasında hizmet verecek. Önümüzdeki hafta kendi binamıza taşınacağız. Karabük’te Sağlık hizmetlerinin en işi şekilde yürütülmesi, en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi