Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Karabük Eğitim Araştırma Hastanesinde "Akılcı Antibiyotik Kullanımı" eğitimi düzenlendi.


 
Hastanenin Toplantı Salonu'nda gerçekleşen eğitimde Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Bayram Aydoslu tarafından "Grup A streptekok hızlı antijen testlerinin kullanımı ve sağladığı yararlar" anlatıldı.

Aydoslu, hekimlere gereksiz antibiyotik yazılmaması, antibiyotik kullanımını azaltmak, antibiyotiklere karşı mikroorganizmaların direnç geliştirmesini önlemek amacıyla virüs ve bakterilerin vücutta yaptığı enfeksiyonları anlatarak, "Gereksiz antibiyotik kullanımı önlemek için Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi ve Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesislerinin, iç hastalıkları, kulak burun boğaz hastalıkları, çocuk sağlığı ve hastalıkları poliklinik ve servislerinde, acil servislerde Grup A Streptokok Hızlı Antijen Testleri yapılmaya başlandı.

Başlatılan uygulama sayesinde halkın akılcı ilaç kullanımıyla ilgili bilgilendirilmesi ve uygunsuz antibiyotik kullanımının önlenmesi amaçlanıyor" dedi.

Editör: Haber Merkezi