1-(22)Karabük Üniversitesi ve TÜBİTAK desteği ile Türk-Alman Bilim yılı kapsamında "Turkish-German 3D Spatial Information Technologies Workshop" - "Türk Alman Üç Boyutlu Konumsal Bilgi Teknolojileri Çalıştayı" programı için Almanya'dan ve Türkiye’nin farklı üniversite ve kurumlarından gelen çalıştay ekibi Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı makamında ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarete Üniversite Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Ragıp Karaş Doç. Dr. İsmail Ragıp Karaş ve misafir akademisyenler katıldı.

Kendilerini Üniversitemizde ağılamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Karabük Üniversitesi bilinenleri asla tekrarlamayan ilklerin Üniversitedir. Şimdiye kadar asla bilinenleri tekrarlamadık. Eğer bilinenleri tekrarlayacak olursanız asla bir numara olma şansınız yok. Biz kendimize hep yeni kulvarlar açma gayreti içerisinde olduk. Ülkemizin ihtiyacı olan yeni meslek dallarını üniversitemize kazandırarak bu yarışta hep bir numara olacağız. Üniversitemizi diğer Üniversitelerden farklı kılan bir diğer önemli özelliği de öğrenci inisiyatifinin ön planda tutulmasıdır. Üniversitemizde gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası pek çok bilimsel, kültürel, sanatsal ve sosyal gerçekleştirilen sempozyum, konferans ve paneller öğrencilerimizin inisiyatifiyle gerçekleştirilmektedir.” diyerek Üniversitemiz hakkında ve elde etmiş olduğu başarılar hakkında misafirlerine bilgiler verdi.

Ziyarette; Üniversitemizden çok etkilendiklerini ifade eden yerli ve yabancı misafir akademisyenlerimiz merak ettikleri soruları Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a sorarak bilgiler aldılar.

3-(24)Ziyaret iyi dilek ve temennilerle sona erdi. Ziyaretin ardından Üniversite Kampüs alanı gezildi ve Botanik Bahçesinde misafirlerimiz kendi adlarına hazırlanan ağacını dikerek, sertifikalarını Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Ragıp Karaş takdim etti.

Editör: Haber Merkezi