AK PARTİ’YE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN KARABÜK İL GENELİNDE TOPLAM 23 ADAY ADAYI BAŞVURUDA BULUNDU


 


muracaatlar-az


AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, 1 Kasım itibari ile son bulan Belediye Başkan aday adaylığı için Karabük merkez ve ilçeleri ile Yortan Beldesinde toplam 23 aday adayının başvuru yaptığı açıkladı.

Başkan Ayar, 30 Mart 2014’te yapılacak olacak yerel seçimlerinde AK Parti’den aday adaylığı başvurularının 1 Kasım tarihi itibari ile sona erdiğini ve İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeliği başvurularının ise 1 Aralık’a kadar devam edeceğini söyledi.

Ayar, partilerinden Karabük Belediye Başkanlığı için bugün itibari ile 5 aday adayının müracaat ettiğini belirterek, “Merkez belediyesinin yanı sıra Safranbolu’dan 5, Eskipazar’dan 6 ve Ovacık ilçesinden ise 3 aday adayı ile Yortan Beldesinden ise 2 aday adayı başvuruda bulundu. İlçelerimizden Eflani ve Yenice’de ise birer aday adayımız var ve bunlarda mevcut Belediye Başkanlarımız. İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeliği başvuruları ise Genel Merkezimiz tarafından 1 Aralık tarihine kadar uzatıldı. Bunlara ise yoğun bir müracaat var” dedi.

Öte yandan daha önceki iki yerel seçimde aday adaylarının müracaatının çok daha fazla olduğunu dile getiren eski aday adayları, özellikle Karabük Merkezde 2004 Yerel Seçimlerinde 9, 2009 Yerel seçimlerinde ise 7 aday adayı olduğunu dikkat çekiyorlar.