AK PARTİ KARABÜK MERKEZ İLÇE BAŞKANI KEMAL KARADENİZ, MHP KARABÜK MERKEZ İLÇE BAŞKANI FERAMUZ AKBULUT'UN YAPTIĞI AÇIKLAMAYA ÇOK SERT BİR ÜSLÜPLA CEVAP VERDİ. KARADENİZ ELEŞTİRİSİNDE BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ'Yİ DE HEDEF ALDI.


 

kemal-karadeniz-sert-vurdu


AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Kemal Karadeniz, MHP Merkez İlçe Başkanı Feramuz Akbulut’un açıklamalarına cevap vererek tepki gösterdi.

AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Kemal Karadeniz, MHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Feramuz Akbulut’un Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in açıklamalarına tepki göstermesi ile ilgili açıklama yaparak, “Dün seçimlerde başörtüsü ve Yasin-i Şerif dağıtanlar bugün AK Parti’yi hangi yüzle din istismarcılığı ile suçlayabiliyorlar?” dedi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı ağır bir üslüp ile dile getirdiği eleştiriden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'de nasibini aldı.

Bu tavrı muhataplarının bulundukları vahim duruma, korku ve telaşa bağladıklarını ifade eden Karadeniz açıklamalarında şu görüşlere yer verdi;

“Bizler, AK Parti mensupları olarak siyaseti; ülkemize ve insanımıza hizmet vasıtası olarak görüyor, yüksek ahlaki değerler ve karşılıklı saygı çerçevesi içinde yürütülmesi gereken bir uğraş olarak değerlendiriyoruz. MHP Merkez İlçe Başkanının dün yaptığı basın açıklaması bu seviyeden uzak, siyasi ve ahlaki sınırların çok ötesindedir. Partimize, başbakanımıza ve genel başkan yardımcımıza karşı söylenen bu denli seviyesiz beyanlar karşısında ‘Kem söz sahibine aittir’ bile demeyi siyasi nezaketsizlik sayar, o ifadeleri muhatabımıza bile yakıştıramayız.

Ancak bu tavrı muhataplarımızın bulundukları vahim duruma, korku ve telaşa bağlıyoruz. Peygamberimizin Veda Hutbesini dağıtan Karabük Ülkü Ocaklarına Genel Başkan Yardımcımız teşekkür etmiştir. Ancak, MHP Merkez İlçe Başkanı bu övgüyü bile anlayamayacak psikolojik bir travma içine girmiştir. Dün seçimlerde başörtüsü ve Yasin-i Şerif dağıtanlar, bu gün AK Parti’yi hangi yüzle din istismarcılığı ile suçlayabiliyorlar? Daha bundan birkaç ay önce insanımızın inancına seviyesizce laf edip, konu kamuoyuna düşünce ne yapacağını şaşıranlar, özür üstüne özür dileyenler acaba hangi partinin mensubudur?
Sevgili Peygamberimiz Veda Hutbesinde tüm insanlığa seslenmiştir. Çünkü o tüm insanlığa gönderilmiş bir Peygamberdir. MHP merkez ilçe başkanı Ülkü Ocaklarının dağıttığı Veda Hutbesini okuyup anlayamadıkları gibi Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesini de anlamamışlardır. İşte orada sözü edilen gaflet; bu gün tam da sayın ilçe başkanının yaptığı gibi, ülkenin bütünlüğünü sağlama adına yapılan çalışmalara direnme gafletidir. Veda Hutbesi ile gençliğe hitabeyi, Peygamber ile Mustafa Kemal Atatürk’ü aynı kategoride değerlendirmek tam bir aymazlıktır.

Biz siyasetimizi bu millet için yapıyoruz. Milletin beklentisi, milletin talepleri doğrultusunda siyaset üretiyoruz. Bizim millet anlayışımız, bu toprakları kendine vatan edinmiş herkesi kapsar. Bir grubun, bir zümrenin partisi olmadık. Biz dün Çanakkale’de vatanları için hiç tereddüt etmeden canlarını veren insanların torunları için siyaset yapıyoruz. O gün orada Anteplisi, Urfalısı, Safranbolulusu, Kastamonulusu, Diyarbakırlısı beraberce omuz omuza vatan bildikleri bu topraklar için savaştılar. Bu gün aynı vatan içinde kardeşçe yaşama uğruna bize düşen ne varsa yapmak da bizim boynumuzun borcudur. Bu kardeşliği sağlamak adına her türlü fedakarlığı yaparız. Bu millet için, bu milletin huzuru için almayacağımız risk yoktur. Biz boş nutuk atıp hamaset yapanlardan olmadık. Artık şehit kanları üzerinden siyaset yapma devri sona eriyor. MHP’li arkadaşlarımızın telaşı herhalde bundandır.

Biz aziz milletimizden başka kimseyle ittifak yapmadık ve yapmayız. Tek amacımız, 76 milyon insanımızı, aynı vatanda, aynı bayrak altında, aynı ülkenin ve milletin onurlu vatandaşı olarak barış, huzur ve refah içinde yaşatmaktır”

Editör: Haber Merkezi