AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, Başkanlık Sisteminin Türkiye’de ihtiyaç olduğunu belirterek, bunu halka anlatmak için de çalışmalar yapacaklarını söyledi


 

20130131AW000495_01AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, AK Parti il ve ilçe başkanlarının katılımı ile Kızılcahamam’da yapılan eğitim toplantısını değerlendirdi. Ömer Ayar, “Toplantıya, Merkez İlçe Başkanı Kemal Karadeniz ve diğer beş ilçenin teşkilat başkanları katıldılar. Toplantıda teşkilatların çalışma sistemleri, güncel siyasi konular değerlendirildi, istişareler yapıldı” dedi.

Toplantıya bin 138 kişinin katıldığını, toplantının teşkilatlar adına çok verimli geçtiğini belirten Ayar, “Toplantımız bir eğitim toplantısıydı. İlk gün Başbakanımız da katıldı. Yüksek bir katılım vardı. Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri vardı. Sunumlar eşliğinde bilgilendirmeler yapıldı. Toplantı bir siyasi yapının kurumsallaşması adına verimli geçti. Bu tür toplantılar büyük, geniş katılımlı organizasyonlar olduğu için her zaman yapılmıyor, koordineli karşılıklı istişarelerin yapıldığı toplantı oldu” diye konuştu.

AK Parti teşkilatlarının düzenli ve sistematik bir çalışma sistemine sahip olduğunu kaydeden Ayar, bu hafta sonu yapılacak olan Başkanlık Sisteminin anlatılacağı toplantıya sivil toplum kuruluşlarının, tüm kesimlerin davet edildiğini söyledi.

Ayar, “Kızılcahamam’da Başkanlık Sistemi anlatıldı mı?" şeklindeki soruya ise, “Toplantıda bu konuya değinildi. Sunumla birlikte Başkanlık sistemi hakkında bilgi verildi. Orada il başkanları ilçe başkanları bilgilendirildi. Bu hafta sonu Karabük’te yapılacak toplantıda sivil toplum kuruluşlarımız, halkımız bilgilendirilecek. Başkanlık sistemi detayları ile anlatılacak. Türkiye’nin Başkanlık sistemine ihtiyacı var” diye cevap verdi.

İl Başkanı Ömer Ayar, “Önümüzdeki dönem yerel seçimle birlikte üç seçim yaşanacak, süreç AK Parti açısından zor bir süreç olacak mı?” şeklindeki soruya da, “AK Parti Teşkilatları sistematik ve düzenli bir çalışma içinde, şimdiden yerel seçimler bazında tüm hazırlıklarımızı yaptık. Sandık görevlileri ve diğer her şeyin hazırlığı tamam. Eğer yaptığınız işe inanırsanız, bu inançla yaparsanız, hiçbir şey zor olmaz. Biz çözüm süreci olmak üzere tüm süreci adım adım aşacağız. Zaten yerel seçimler ile çözüm sürecini birbirinden ayrı tutamazsınız. Ama biz halkımıza inanarak, samimiyetle her şeyi anlatırsak, bilgilendirirsek, hiçbir sıkıntı olmaz. Türkiye’de yıllardır kanayan yara olan terörle ilgili önemli gelişme sağlanmıştır. Bu süreç aslında 2002 yılında başlamıştır. Başkanlık süreci ve çözüm süreci 2002 yılında bizim parti bildirimizde, seçim bildirgelerimizde hep yer aldı. Süreç adım adım buraya kadar geldi. Tüm bu süreçler teşkilat yapılarımız sistematik ve düzenli çalışması ile aşılacaktır” dedi.