AK PARTİ KARABÜK İL VE MERKEZ İLÇENİN SEÇİMLERDEKİ BAŞARISIZLIKLARI NEDENİYLE TASFİYE EDİLMESİ BEKLENİLİYOR


 

tasfiye-akp


Geçtiğimiz Yerel Seçimlerde, Karabük’ün ardından, Ovacık’ta da alınan ciddi başarısızlık sonucu, AK Parti Karabük İl ve Merkez İlçe Teşkilatlarının istifası bekleniliyor.

AK Parti içinde muhalif olan güçlü bir ekip, seçimlerde 2009 yılında kaybettikleri ve bu seçimde de Karabük Belediyesini alamadıkları gibi Ovacık ilçesini de MHP’ye kaptırmalarından dolayı, mevcut il ve merkez ilçeye karşı tasfiye edilmeleri noktasında bayrak açmaya hazırlanıyorlar.

Seçimler sonrası parti içi hesaplaşmaların önümüzdeki yakın günlerde başlayacağı belirtilirken, İl Başkanı Ömer Ayar ile Merkez İlçe Başkanı Kemal Karadeniz’in istifa edebileceği haberleri de siyasi kulislerde yayılmaya başlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın miting yapmasına rağmen, seçimlerin sonucunda Karabük merkezde %8 oranına varan 6 Bin gibi bir oy farkı yemeleri, AK Parti Karabük teşkilatında büyük rahatsızlık oluşturdu.

Üstüne üstlük, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in memleketi olan Ovacık’ta ise MHP’nin %60, AK Parti’nin ise %30 oranında oy alması ise yerel seçimlerde Karabük’ün en önemli konusu olmaya başlandı.

Editör: Haber Merkezi