AK PARTİ KARABÜK İL TEŞKİLATI, BELEDİYE BAŞKANLIĞI, BELEDİYE VE İL GENEL MECLİSİ ÜYELİĞİNE ADAY ADAYI OLMAK İÇİN MÜRACAATLARDA SIKINTI YAŞIYOR


 

HER SEÇİMDE ONLARCA MÜRACAAT OLAN AK PARTİ’YE, ADAYLIK MÜRACAATINDA BAYRAMDAN SONRA 11 GÜN SÜRE KALIYOR


 

akp-11


AK Parti’de 2004 ve 2009 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanlığı için en az on başvuru olur, Belediye ve İl Genel Meclisi Aday Adaylığı için ise sayı 100’lü rakamlara ulaşırdı.

2014 Mart ayında yapılacak olan mahalli seçimler için adaylık müracaat süresinin 1 Kasım’da sona ereceği AK Parti’de, Karabük için müracaat sıkıntısı gözlemleniyor gibi.

Belediye Başkan Adaylığı için şu ana kadar bir kişinin başvuruda bulunduğu AK Parti Karabük İl Teşkilatında, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeliğine adaylık için şu ana kadar 5-6 kişinin müracaat ettiği iddia ediliyor.

Bayram tatilinden hemen sonra, 21 Ekim Pazartesi tarihinden itibaren adaylık için müracaatlarda 11 günlük bir süre kalıyor. Bu 11 gün içinde acaba kaç kişi belediye başkanlığı, kaç kişi de belediye ve il genel meclisi adayı olmak için başvuracağı merakla bekleniyor.

Seçim sürecinde kısa bir süre kıskacına giren AK Parti’de, Karabük için müracaatların neden bu kadar az olduğu konusunda siyasi kulislerde şu iddialar ve söylemler yer alıyor;

MHP’li Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin, tekrar aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor ve Vergili bu seçimlerde kamuoyunda daha güçlü olarak görünüyor.

Adaylık müracaatı yapacaklar için parti teşkilatının tam güven telkin etmediği belirtiliyor.

AK Parti’nin Belediye Başkan Adaylığında, Karabük Üniversite Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal isminin çok fazla ön plana çıktığı ve nede olsa onun aday gösterileceği kanısın yaygın olduğu görüşünün geniş bir kesimde hakim olmasının etken olduğu söyleniyor.

Bu etkenlerden biri olarak ta, Karabük Milletvekili olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in adayların belirlenmesinde en etkili isim olarak görülmesi…

İşte bu etkenler nedeniyle her yerel seçimlerde AK Parti’ye çok sayıda adaylık için müracaat edilmesine rağmen, bu seçimler öncesi müracaatlarda neden sıkıntı yaşanıldığı yavaş yavaş tartışılmaya başlandı.