AK PARTİ KARABÜK MERKEZ İLÇE BAŞKAN ADAYLIĞINA TUNCAY ÖZCAN’IN İSMİ AÇIKLANINCA, BÜLENT ERSÖZ VE EKİBİ KILIÇLARI ÇEKTİ


 

akp-mrkz-ilce-kiliclar-cekildi

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kemal Karadeniz’in yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından, ilçe başkanlığına kimin aday olacağı tartışmaları içine girilmişti.

Ağırlıklı olarak Bülent Ersöz başta olmak üzere, Muhammet Kaya ve Sezgin Urfa isimlerinin geçtiği Merkez İlçe Başkan Adaylığında, beklenen isimlerin dışında ve adeta sürpriz olarak nitelenen Tuncay Özcan’ın adaylığına karar verilmesi, teşkilat içinde çalkalanmalara neden oldu.

İlçe Başkanlığında ismi geçen Muhammet Kaya ve Sezgin Urfa’nın aksine, genel merkezin aldığı bu karara tepki gösteren Bülent Ersöz ve ekibi harekete geçti.

Bülent Ersöz ve ekibinin parti genel merkezine giderek, Tuncay Özcan’ın aday olmaması yönünde itirazlarda bulundukları siyasi kulislerde konuşuluyor.

Bu Pazar günü (09.11.2014 Pazar) yapılacak olan Merkez İlçe Kongresi öncesinde teşkilat içindeki bu itirazlara genel merkezin ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun ne kadar dikkate alacağı ise ayrı bir merak konusu oldu.

İl Başkanı Timurçin Saylar’ın ise teşkilat içindeki çatlak sesleri durdurmaya yönelik yoğun çaba sarf ettiği de belirtiliyor.