AK PARTİ KARABÜK İL KONGRESİNE 24 SAATTEN AZ BİR SÜRE KALA YAŞANAN LİSTE KRİZİ ŞİMDİLİK KÜLE GÖMÜLDÜ


KEMAL KARADENİZ İLE BÜLENT ERSÖZ GENEL MERKEZİN BASKILARINA RAĞMEN YÖNETİME GİRMEDİLER


LİSTEDE YENİ İLGİNÇ İSİMLER VAR…


liste-krizi-asildi-akp

AK Parti Karabük İl Kongresine sayılı saatler kala oluşturulan 40 kişilik İl Yönetim Kurulu listesinde Kemal Karadeniz ve Bülent Ersöz krizi yaşanmıştı.

Eski Merkez İlçe Başkanı Kemal Karadeniz ve geçtiğimiz ay Merkez İlçe Başkanlığında güçlü bir şekilde ismi geçen Bülent Ersöz’ün Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun talimatı ile İl Yönetimine girmeleri istenmişti. İl Başkanı Timurçin Saylar tarafından iletilen bu teklife “Hayır” diyen Karadeniz ve Ersöz’ü, Süleyman Soylu’da ikna edemedi ve yönetime girmeme kararı aldılar.

YÖNETİME NEDEN GİRMEDİLER VE BU KARAR NEYİN HABERCİSİ..?

Kemal Karadeniz ile Bülent Ersöz’ün baskılara rağmen İl Yönetimine girmemelerine gerekçe olarak “Bu yönetim tarafından istenmiyoruz ve uyumlu bir çalışma sergileyemeyiz” şeklinde olduğu ifade ediliyor.

Kemal Karadeniz’i Merkez İlçe Başkanlığından eden, Bülent Ersöz’ü ise kesin Merkez İlçe Başkanlığından döndüren mevcut İl Yönetimine, bu kişilerin ve destekleyicilerinin önümüzdeki günlerde parti içinde muhalefet kanatta yer alacaklarının göstergesi olarak nitelendiriliyor.

hakan-serdarİL YÖNETİMİNDE YENİ İSİMLER VAR

Yarın yapılacak olan kongre öncesi listeye Hakan Şentürk ile Mehmet Özçelik’in alındığı konuşuluyor.

AK Parti’nin “Şımarık prensi” olarak tanınan ve uzun yıllardır da yönetim listelerinden uzak tutulan Hakan Şentürk ile Eski Teşkilat Başkanı Remzi Özçelik’in ağabeyi Mehmet Özçelik’in İl Yönetimine alındığı söyleniyor.

Mehmet Özçelik’in listede yer almasına AK Parti kulislerinde “Karabük’te uzun yıllardır AK Parti’nin en güçlü ismi olarak bilinen Remzi Özçelik’in hala eski gücü olduğu, kardeşi Mehmet Özçelik’i yönetime aldırarak yeniden görüldü” şeklinde yorumlanıyor.