AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARI, ADAY ADAYI MÜRACAATINDA BULUNMAYAN BİRİSİNİN ADAY GÖSTERİLECEĞİ SÖYLEMLERİNE BÜYÜK TEPKİ GÖSTERİYOR


 

adaylık-hadikap


AK Parti Karabük Belediye Başkan Aday Adayları arasında tepkiler oluşmaya başladı.

AK Parti Karabük Belediye Başkan Adaylığı için, aday adayı olan ve partiye müracaatlarını yapan 5 aday adayında ortak bir tepki oluşmaya başladı.

AK Parti’nin aday adaylarının yetersiz görüldüğü ve partiye müracaatların son günü olan 1 Kasım’da başvuru yapmamış birisinin aday olarak gösterileceği söylemlerinin yükselmesi üzerine mevcut aday adayları tepki göstermeye başladılar.

Aday Adaylarının tamamının yakın çevrelerine “Biz medeni cesaretimizi gösterdik, başvuru bağış ücretimizi yatırdık ve aday adaylığı sürecinde aday olmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Tüm bu çabalarımıza rağmen, süresi içinde müracaat etmemiş, aday adaylığı yarışında hiçbir maddi manevi çaba sarf etmemiş ve ayrıcalıklı bir insan gibi aday gösterilirse bu adaletsizlik olur.” Şeklinde tepkiler gösteriyorlar.

Kamuoyunda mevcut çıkan aday adayları ile Rafet Vergili karşısında seçim kazanılamayacağı, Üniversite Rektörü Burhanettin Uysal veya Dursun Altıparmak’ın aday gösterileceği söylemlerini partinin yetkili organ üyelerinin bile kapalı kapılar ardında dile getirdiği ifade ediliyor.

AK Parti Genel Merkezi’nin yayınladığı ilk bildirge de, kamu görevlisi ve parti yöneticilerinin dahi 1 Kasım’da istifa ederek aday adaylığı müracaatında bulunması gerektiğini, Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimi olan 1 Aralık tarihinin beklenmeyeceği İl Başkanı Ömer Ayar tarafından açıklanmıştı.

İl Başkanı Ömer Ayar 9 Ekim tarihinde yaptığı bir basın toplantısında şu açıklamaları yapmıştı;

“AK Parti olarak seçim takvimiyle ilgili aday adaylığı müracaat süresi 1 Ekim ve 1 Kasım tarihleri arası olarak belirlenmiştir. AK Parti’den belediye başkanlığı, il genel meclisi ve belediye meclis üyeliğine aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımızın 1 Kasım’a kadar müracaat etmeleri gerekmektedir. Kamu görevi yapmakta olan veya teşkilatımız içerisinde görev alan arkadaşlarımızın da 1 Kasım’a kadar istifa etmeleri gerekmektedir. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıklamasına göre memurların Aralık’a kadar istifa etme hakları var, fakat bizim partimizin takvimine göre bu süreç 1 Kasım olarak sonlandırılacak. Onun için istifa etmesi gereken memurların partimizden aday adaylığı söz konusu ise, 1 Kasım’a kadar istifa etmeleri gerekiyor. Görevlerinden aday adaylığı için istifa eden memur arkadaşlarımızın görevlerine dönmeleri konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Yüksek Seçim Kurulu 1 Aralık olarak istifa tarihini açıkladı, ne zaman başlayacağı hususuyla ilgili YSK bir tarih belirlememesi nedeniyle, aday adaylığı gerekçesiyle daha önce yapılan istifalar sonrası tekrar işine geri dönebilme imkanları vardır. Bu konuda bir soru işareti kalmasın.” Haberin linki için buraya tıklayınız…

Bu açıklamadan sonra, 31 Ekim günü Parti Genel Merkezinden gelen yeni bir genelge ile parti yöneticilerinin 1 Aralık tarihine kadar bekleyebileceği, Parti Genel Merkezi tarafından ön görülen isimlerin kamuoyu yoklamalarına katılacakları ve Belediye Meclisi ile İl Genel Meclisi Aday Adaylıkları başvurularının da 1 Aralık tarihine kadar müracaat süresinin uzatıldığı açıklanmıştı.

Yoğun bir çalışma temposu içinde bulunan aday adayları, zaten aday belirlenme sürecinde girdikleri stresin yanı sıra, aday adaylarının dışında bir adayın belirlenmesinin kendilerini son derece rencide edeceğini yakın çevrelerine açıkça ifade ediyorlar.

Öte yanda İl Başkanı Ömer Ayar’ın da bu konuyla ilgili mevcut aday adayları ile yaptığı sohbette, onlar gibi düşündüğünü ifade ettiği de belirtiliyor.

 

Editör: Haber Merkezi