AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI KİM OLACAK...?


SİYASİ KULİSLERDE GEZEN ONLARCA İSİM ARASINDAN KİM KARABÜK İL BAŞKANI OLACAK..?


 

akp-il-baskani-kim-olacak

AK Parti’de 7 yıl Karabük İl Başkanlığı yapan Ömer Ayar’ın ekibiyle birlikte istifa etmesinin üzerinden daha bir hafta geçmeden ‘yeni il başkanı kim olacak?’ sorusu her tarafta konuşulmaya başlandı.

Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun yurt genelinde başlattığı operasyon kapsamında Karabük’ün de olması, İl teşkilatını istifaya sürükledi.

Şimdi ‘AK Parti Karabük İl Başkanı kim olacak?’ sorusuna, herkes tarafından cevap aranıyor.

Her geçen gün il başkanlığında ismi geçen kişilere yenileri ekleniyor. Şimdiden il başkanı olabilecek isimlerin sayısı neredeyse 10'u geçti.

AK Parti Genel Merkezinin istifa ettirdiği il başkanlarının yerine yeni atanacak ismi birçok kriterlerden geçiriyor.

‘İL BAŞKANI KİM OLACAK’ ZARFLARI ANKARA’YA GİTTİ

Karabük’ten sorumlu Koordinatör Milletvekili olan, Düzce Milletvekili Osman Çakır iki gün Karabük’te kaldı ve bir takım çalışmalar yaptı.

İlçe Belediye Başkanları, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, Merkez İlçe üyeleri, kadın kolları, görevden ayrılan il teşkilatı yöneticileri ve çok sayıda partililer ile görüşen koordinatör milletvekili Osman Çakır, görüştüğü herkesten yeni il başkanının kim olması gerektiği yönünde bir kağıda isim yazdırarak, zarfa koydu ve bu zarfları açmadan Ankara’ya geri döndü.

İL BAŞKANLIĞINDA İSMİ GEÇENLER

Ak Parti Karabük İl Başkanlığında ismi geçenlerin sayısı her geçen gün çoğalıyor. İşte il başkanlığında ismi geçen ve atanması muhtemel olan bazı isimler;

AK Parti Merkez İlçe Eski Başkanı Av. İsmail Altınöz, Taş Yapı İnşaat Şirketinin sahibi Tuncay Özcan, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timurçin Saylar, MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur, AK Parti İl seçim işleri başkanı ve eski yöneticisi Av. Şenol Kuru, Halen Merkez İlçe Başkanı olan Kemal Karadeniz, 2011 Genel Seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı olanlardan Av. İlter Fatih Korkut, yine Dr. Okan Aslan, İşadamlarından Ahmet Ulusoy, Pehlivan Baylan, Emin Demir, Suat Aksu ve Eski Milletvekili Cumhur Ünal.

AK PARTİ’NİN YENİ İL BAŞKANLIĞINA BAĞLI OLAN MÜCADELE VE STRATEJİLER NELER?

Belirlenecek olan bu il başkanı Ağustos ayından yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra başlayacak olan parti kongrelerinde de büyük bir ihtimal ile tek liste ile aday gösterilecek.

2015 Haziran ayında yapılacak olan Genel Seçimlere az bir süre kala seçilecek olan il başkanın milletvekili adayı olmasına, yok denecek kadar az bir ihtimal veriliyor. Bu nedenle Karabük TSO Başkanı Sedat Namal ve Cumhur Ünal İl Başkanlığı yarışında bulunmak istemiyorlar.

Öte yandan 3 dönem kuralı gereği Milletvekili adayı olamayacak Mehmet Ali Şahin, Karabük birinci sıra milletvekilliği sürecinde Osman Kahveci’nin umutlarını daha da arttırdığından, Kahveci belirlenecek olan il başkanlığında kendi tasarrufunun olmasını isteyecektir. Osman Kahveci’nin isteyeceği bir il başkanı atanırsa, birinci sırayı garantileme olasılığını arttıracaktır. Aksi takdirde önümüzdeki Genel Seçimlerde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve Sedat Namal gibi güçlü isimler karşısında elini güçlü tutamaz.

İL BAŞKANLIĞINDA HİÇ İSMİ GEÇMEYEN BİR İŞADAMI ATANABİLİR Mİ?

Bazı güçlü haber kaynaklarımız ise atanacak olan il başkanının, siyasi kulislerde geçen hiçbir ismin olmadığını öne sürüyorlar.

Tüm AK Parti camiasını ve toplumu kucaklayacaklarına inandıkları ve siyasi kulislerde hiç ismi geçmeyen bir kişinin belirlendiğini öne süren konuya yakın bazı kaynaklar, bu hafta sonuna kadar açıklanacağını da ifade ediyorlar.

 

Editör: Haber Merkezi