KİMLER ADAY

 

AK Parti Karabük Milletvekili Aday Adayları kim olacak sorusunun cevabı için 4 günlük bir süre kaldı.

Tüm siyasi partiler Yüksek Seçim Kuruluna Bu Cuma günü geçici aday listelerini verecekler.

AK Parti Karabük Milletvekili adayları kimler olacak, sıralama nasıl olacak merakla bekleniyor.

Muhtemel adaylar kim olabilir noktasında bir analiz yapmak gerekirse…

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in Karabük’ten adaylığı söz konusu olursa, tahmini liste de fazla olasılık yok.

Şahin’in birinci sırası söz konusu olursa, ikinci sırada Burhanettin Uysal’ın, Mehmet Ceylan’ın ya da Osman Kahveci’nin olma ihtimali en yüksek olasılık.

Mehmet Ali Şahin’in Karabük’ten adaylığı olmazsa, işte o zaman liste nasıl olacak..?

Muhtemel tahminleri şöyle sıralayabiliriz;

  • Burhanettin Uysal, Ahmet Erorhan

  • Mehmet Ceylan, Ahmet Erorhan

  • Osman Kahveci, Ahmet Erorhan

  • Sedat Namal, Burhanettin Uysal


Diğer olası aday sıralamalarını ise şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Osman Kahveci, Sedat Namal

  • Ömer Ayar, Burhanettin Uysal

  • Burhanettin Uysal, Muzaffer Atılgan


İsimlerin listede olma ihtimalinin analizini yapmak gerekirse;

Burhanettin Uysal

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, AK Parti’nin listede olması beklenilen en muhtemel ismi olarak görülüyor.

7 Haziran seçimlerinde listeye girmesine kesin gözüyle bakılan fakat listeye giremeyen, Rektör Hoca üzerinde “Rektör hoca listede olsaydı AK Parti 2-0 olurdu” algısı oluştu.

En şanslı isimler arasında bulunan Uysal’ın diğer taraftan bazı handikapları aşabileceği de merakla bekleniyor.

Ahmet Erorhan

2004 Yerel seçimlerinde AK Parti’den Karabük Belediye Başkan aday adayı olan ve o tarihten bu yana 9 senedir hiçbir yerel ve genel seçimlerde girişimlerde bulunmayan Ahmet Erorhan ismi AK Parti’nin Karabük’te 2-0 sonuç alması için joker olarak görülüyor.

18 kökenli olan Erorhan, bölgesel dengeler göz önünde bulundurulduğu takdirde, her hâlükârda listede olmasına kesin gözü ile bakılıyor.

Mehmet Ceylan

AK Parti’nin kuruluşundan bu yana içinde bulunan, 2002-2007, 2007-2011 yıllarında kesintisiz 9 yıl Karabük Milletvekilliği yapan Mehmet Ceylan, son dört yıldır da Kalkınma Bakan Yardımcılığı görevini sürdürdü.

2011 Genel seçimlerinde listeye konulmayan Mehmet Ceylan’ın, 1 Kasım Genel seçimlerinde aday olarak listede yer alması kuvvetle muhtemel.

Osman Kahveci

Uzun yıllardır sürdürdüğü Orman genel Müdürlüğü görevinden istifa ederek, 2011’de AK Parti’den Karabük Milletvekili ikinci sıra adayı olan ve seçilen Osman Kahveci, 2015 Haziran seçimlerinde de 1. Sıra Milletvekili seçilmişti.

Mevcut Milletvekili Osman Kahveci’nin 1 Kasım seçimlerinde tekrar listede olması bekleniyor. Kahveci, adaylık listesinde olursa da 1. sıra olacağı da bir gerçek olarak nitelendiriliyor.

Sedat Namal

Karabük’ün güçlü cemiyet ve siyaset adamlarından olan Sedat Namal, 7 Haziran seçimlerinde 2. Sıra adaylık sürecinde AK Parti’nin ilk defa tulum çıkarma geleneğini bozdu ve bir milletvekili çıkardı.

7 Haziran’da konjonktürün AK Parti lehine işlemesinden dolayı TBMM üyesi seçilemeyen Sedat Namal, bu sefer daha da iddialı ve ısrarlı bir şekilde olduğunu her yerde gösteriyor.

Ömer Ayar ve Muzaffer Atılgan

Partisinin 7 yıl il başkanlığı yapan Ömer Ayar ile başarılı bürokratlardan olan Muzaffer Atılgan’ın AK Parti Karabük adaylık listesinde yer almaları sürpriz olmaz.
Editör: Haber Merkezi