1 KASIMDA YAPILACAK OLAN GENEL SEÇİM TEKRARINDA AK PARTİ’DEN KİMLER KARABÜK MİLLETVEKİLİ OLACAK



ŞİMDİ TÜM GÖZLER MERAKLA ADAYLARIN BELİRLENMESİNE ÇEVRİLDİ


 

AK PARTİ

AK Parti 7 Haziran Genel Seçimlerine Osman Kahveci ve Sedat Namal ismi ile girmiş ve 13 yıl aradan sonra ilk defa tulum çıkarma geleneği bozularak bir milletvekilliğini MHP’ye kaptırmıştı.

1 Kasım’da yapılacak olan Erken Genel Seçimlerde AK Parti diğer siyasi partilerde olduğu gibi hızlı bir şekilde aday belirleme sürecine girecek.

En geç 18 Eylül’de YSK’ya verilecek olan listeler içinde acaba Karabük’te hangi isimler yer alacak.

MEHMET ALİ ŞAHİN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve 24. Dönem Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin Karabük’ten mi aday olacak sorusu kent gündeminin birinci sırasında yer alıyor. Çünkü Şahin’in Karabük’ten aday olması ile liste birçok kişinin beklentisi dışında gerçekleşecek.

Şahin’in Karabük’ten aday olma ihtimalinin yanı sıra, Partinin üst yönetim kadrosunda olduğundan büyükşehirlerden bir tanesinden de aday gösterilme ihtimali çok yüksek.

Şahin’in Karabük’ten aday olması söz konusu olursa mevcut Milletvekili Osman Kahveci, KBÜ Eski Rektörü Burhanettin Uysal yada Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’ın ikinci sıra adayı olma ihtimali çok yüksek.

OSMAN KAHVECİ

İlk 2011 Genel Seçimlerinde Karabük Milletvekili olarak TBMM’ye giren Eski Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, geçtiğimiz 7 Haziran genel Seçimlerinde de partisi tarafından birinci sıra gösterildi ve ikinci defa milletvekili mazbatasını almaya hak kazandı.

Osman Kahveci’nin bu dönem yine birinci sıradan aday gösterilme ihtimalini yüksek görenlerin yanı sıra, Parti Genel Merkezinin kendisine ‘biraz dinlen’ diyeceğini de iddia edenler var.

BURHANETTİN UYSAL

Karabük Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın geçtiğimiz 7 Haziran Genel Seçimlerinde adaylığına kesin gözü ile bakılırken son anda aday gösterilmemişti.

AK Parti’nin Karabük’te bir milletvekili kaybetmesini Uysal’ın aday gösterilmemesine bağlayanlar çoğunlukta.

Rektör Hocanın bu sefer adaylığına kesin gözüyle bakılsa da, karşısında aday gösterilme ihtimali olan rakipleri de bir hayli güçlü.

MEHMET CEYLAN

2002 ve 2007 Genel Seçimlerinde AK Parti’den Karabük’ü TBMM’de temsil eden Safranbolu Eski Belediye Başkanı Mehmet Ceylan, Karabük’ün Milletvekili sayısı üçten ikiye düşünce 2011 Genel seçimlerinde aday gösterilmemişti.

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde de oğlu Burak Ceylan’ın Ankara ikinci bölgeden aday adayı olmasından dolayı müracaat ettiği Karabük aday adaylığından çekilmişti.

Uzun süredir Kalkınma Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Mehmet Ceylan’ın aday olma ihtimali güçlü görülüyor.

SEDAT NAMAL

Geçtiğimi Genel Seçimlerde ikinci sıradan aday olan ve çok ciddi bir performans sergileyen Sedat Namal’ın bu sefer Mehmet Ali Şahin Karabük’ten aday olmazsa birinci sıra adayı olabileceği yönünde görüşleri savunanlar bir hayli fazla.

 

Editör: Haber Merkezi