AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI ÖMER AYAR “KARABÜK’TE YÜKSELEN HER ESER BİZİM İÇİN BİR ÖVÜNÇ KAYNAĞI. KARABÜK HALKI BU SENE HAVUZDA YÜZECEK”


 

20130319AW000669_01AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, Karabük’te yükselen her eserin kendileri için övünç kaynağı olduğunu söyledi.

AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, Karabük halkının bu yıl kapalı yüzme havuzunda yüzmeye başlayacağını kaydetti.

Her yapılan danışma meclisi toplantılarının partiye çok şey kattığını belirterek, “Bizim teşkilat yapımız var, çalışma sistemimiz var her zaman söylüyorum hem disiplinli en detaylı şekilde arazide yapılanmış halimiz var. Teşkilat yapımızla koordinasyon sağlamamız lazım, bir araya gelip dertleşmek istişare etmek gerekiyor. Adından da anlaşılacağı gibi danışma meclisi toplantısı, her ay standart olarak her ilçemizde nihayetinde bütün ilimizle birlikte il danışma meclisi olarak yapıyoruz. Danışma meclisi toplantımızda ilk bölümü basına açık oluyor. İkinci bölümü basına kapalı bölümü var, burada eksiklikler, teklif öneri, eleştiri her türlü konuya açık olarak karşılıklı mütealanın sağlandığı bir toplantı oluyor. Basına kapalı bölümde toplantıya katılanların herkesin söz hakkı var, burada söylemek istediği her şeyi burada söyler, eleştirisini yapar önerisini söyler. Biz bu toplantılardan verim alıyoruz, her hafta sonu bir ilçemizde gerçekleştiriliyor” dedi.

Karabük’te yapılan yeni hastanenin metrekaresinin 60 bin metrekare olduğunu belirten Ayar, “Karabük’e yapılan hastanenin güzelliğini bütün kent olarak görüyoruz. Orada yükselen devasa yapıyı, eski fiziki ortamlarla kıyasladığımız zaman çok daha güzel fiziki ortam, şehir halkına yakışır şekilde yükselmesi hepimizi mutlu ediyor. Karabük’te ki hizmet veren bütün hastanelerin kapalı metre karesi ortalama 20 bin metrekare civarında, yeni yapılan şirin evlerdeki hastanemizin metrekaresi 60 bin metrekarenin üzerinde. Karabük’te yükselen her eser bizim için bir övünç kaynağı, bu anlamda hükümetimize teşekkür ediyoruz. Hastane inşaatı kaba inşaat anlamında ciddi mesafe kaydetti. Bu yılın üçüncü çeyreğinde orada sağlık hizmet başlayacak diye bilgiler geliyor. Net bir zaman söylemek doğru olmaz. Yapılan yatırım büyük bir yatırım, orası Karabük halkının sağlık açısından çok ciddi hizmet alacağı bir mekan haline dönüştü. Mevcut Karabük Devlet Hastanesi şuanda hizmetine devam ediyor. Karabük’te Karabük Devlet Hastanesi diye bir hastane kalmadı. Salık Bakanlığı Karabük üniversitesi Eğitim ve araştırma hastanesi oldu. Önünde Sağlık Bakanlığı ibaresi olması çok önemli, çünkü bu hastanenin idaresi ve ekonomisi Sağlık Bakanlığı tarafından döndürülüyor. Devlet hastanesi ile tıp fakültesinin ortak çalıştığı bir hastane anlamına geliyor” diye konuştu.

“YENİ HASTANEDEN FAZLA ÜCRET ALINMAYACAK”
Yeni yapılan hastanede sağlık hizmetlerinde eski sistem üzerinden ücretlerin aynı şekilde devam edeceğini belirten Ayar, şunları söyledi;

“Halkımızdan ücretlerle ilgili duyumlar geliyor. Biz bunu araştırdık, şuanda hastanemizin tipine göre daha önceki alınan sağlık hizmetindeki ücretten farklı bir ücret alınmayacak. Burada bir avantaj olacak, burada profesörler, doçentler olacağı için daha detaylı bir sağlıkla ilgili hizmet alınması söz konusu olacak, bu da Karabük adına sevindirici bir olay. Karabük’ten dışarı gitmekte olan hastaların artık Karabük’te de bu tedavileri bölümler dallar açıldığında hizmetleri alacaklar. Şuanda mevcut yerinde hizmet veren Karabük Devlet Hastanesi’nin olduğu alanda da sağlık hizmetleri bitmeyecek. Orada yaşayan vatandaşlarımız rahat olsunlar.”

5 bin kişilik kapalı spor salonun yapılarak hizmete gireceğini belirten Ayar, şöyle devam etti;

“Karabük’te öğrencilerin hem de Karabük halkının kullanabileceği sosyal aktivitelerin oluşturulacağı noktalar çok az, bunları çoğaltmak zorundayız. Karabük’te bir kapalı spor salonu sıkıntımız vardı, şuanda Karabük Şehir Stadyumunun üzerinde eski kapalı spor salonumuz var. Yetersiz bir salon, bu salonun daha geniş kapasiteyle işlev verebilmesi adına bundan daha büyük spor salonu yapmak konusunda 2011 seçimlerinde işlemiştik. Makasbaşı dediğimiz bölgede eski futbol sahasının olduğu alanda DDY’nin arazisi var, bu arazi üzerine spor salonunu inşa edeceğiz. Oranın yer devriyle ilgili son aşamaya gelindi. 5 bin kapasiteli bir spor salonumuzu halkımızın hizmetine sunacağız.”

Bazı yatırımların yüklenici firmaların problemleri yüzünden geciktiğini kaydeden Ayar, “Bazı yatırımlar konusunda yüklenici firmalarının çektikleri sıkıntılar yüzünden veya problemleri yüzünden geciken yatırımlar olabiliyor. Karabük’te yüzme havuzumuz arzu edilenden çok geç kaldı. Bu sene Karabük halkı orada yüzecek." dedi.