AK PARTİ KARABÜK İL TEŞKİLATI 12. YIL KUTLAMASI YAPTI


 

akp-12-yasinda


AK Parti’nin kuruluşunun 12. Yıl kutlama etkinlikleri, Karabük İl Başkanlığı tarafından görkemli bir şekilde gerçekleştirildi.

Tüccarlar Kooperatifinde yapılan kutlamaya yüzlerce partili iştirak etti. Kutlama etkinliklerine Karabük Milletvekilleri de katıldı.

AK Parti Karabük İl Başkanlığı tarafından Tüccarlar Kooperatifi Düğün Salonu'nda gerçekleşen 12. yıl kutlama programına katılan Mehmet Ali Şahin’in yaptığı anlamlı konuşma damgasını vurdu.

20130814AW000913_02AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili şunları söyledi;

“İki sinevizyonda 12 yılın gözümüzün önünden film şeridi gibi geçmesi 2000’li yıllara götürdü. AK Parti’nin bugün kuruluşunun 12. yıldönümünü kutluyoruz. 12 yaşındaki AK Parti, tam 10 yıl 8 ay 13 gündür iktidarda. Kurulduğu günden 14 ay 19 gün sonra iktidara gelmiş bir siyasi parti. Dünya siyasi parti tarihinde böyle başarılı olmuş başka bir örnek var mı? Türk siyasi tarihinde böyle bir örnek yok bunu biliyoruz.

Nedir bunun sebebi? Siyasi analistler, siyasi partileri iki kategoride değerlendirirler. Tavandan gelen, tabandan gelen siyasi partiler, halkı yönlendirmeye çalışan, halkın yönlendirdiği siyasi partiler. AK Parti tavandan değil, tabandan gelen siyasi parti, AK Parti halkı yönlendirmek için değil, halkın yönlendirdiği, halkın rotasını çizmiş bir parti oldu.

Halkımız, aziz milletimiz AK Parti’nin kuruluşunu önce kalbinde gerçekleştirdi. Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına ‘biz gönlümüzde parti kurduk, gidin tabelalarınızı asın’ diye görevlendirdi. AK Parti’yi bu millet kurmuştur. AK Parti’nin kurulmasını isteyerek, destekleyerek, dualarıyla oylarıyla bu millet ne bekliyordu AK Parti’den? Bu sorunun cevabını öğrenebilmek için AK Parti’nin kuruluş yıllarına gitmeniz gerekiyor. İkna odalarında bu ülkenin kızları baskıya maruz kalmıştır. Türkiye’de yaşanan bu baskıların son bulmasını istiyordu millet ve AK Parti kadrolarından bunları bekliyordu. Bu aziz millet demokrasiden asla vazgeçmedi. 3 Kasım 2002 seçimlerine giderken, genel başkanın milletvekili adayı gösterilmediği, birinci parti seçilse bile başbakan olamayacak olmasına rağmen bu millet bizlere oy vermiştir”

AK Parti’nin kurucuları arasında olmaktan gurur duyduğunu kaydeden Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı;

20130814AW000913_01“Bu partinin kurucularından olmaktan büyük onur duyuyorum. Özellikle AK Parti'nin grup başkanvekillerinden biri olmaktan gurur duyuyorum. AK Partimiz milletimize hizmet yolunda emin adımlarla geleceğe yürüyecektir, milletimizin hayır duası arkasında olduğu sürece bu aziz millete hizmet etmeye devam edecektir.”

Mehmet Ali Şahin konuşmasının ardından, Necip Fazıl Kısakürek'in, Başbakan Erdoğan'ın üzerinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün üzerinde, diğer arkadaşlarının da üzerinde büyük etkileri olduğunu belirterek, Necip Fazıl’ın "Zindandan Mehmet'e Mektup" şiirinin son dizelerini okudu.

Necip Fazıl Kısakürek'in o şiirinin son dizeleri ise şöyle:

"Mehmed'im sevinin başlar yüksekte
Ölsek de sevinin, eve dönsek de
Sanma bu tekerlek kalır tümsekte
Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir"