AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanlığı, anneler günü vesilesiyle “Vefa Etkinliği” düzenledi.


 

20150511AW410254_03Yıldırım Düğün Salonu’nda düzenlenen etkinliğe AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, AK Parti Karabük Milletvekili adayları Osman Kahveci ve Sedat Namal, AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Uğur Kocakavak, AK Parti Karabük İl Gençlik Kolları Başkanı Hakan Eren, İl teşkilat kademeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Uğur Kocakavak, “Anneler gülerse toplum güler, anneler ağlarsa toplum ağlar. Geçmişte annelerimiz çok ağladı ve çok acılar çekti. Fakat çözülemez denilen sorunları ve sıkıntıları AK Parti iktidarımız döneminde hükümetimiz çözdü. Engelli analarımız ağlamasın diye yeni düzenlemeler getirdi. Evde bakım aylığı, çalışan engelli annelerimize 5 yıl erken emekli olma hakkı tanındı. Özel sektörde sigorta primleri devlet tarafından ödendi.

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim görenlerin masrafları devlet tarafından karşılandı. Doğum yapan annelerimize doğum yardımı getirildi. Bu gibi birçok örneği sıralayabiliriz. Çok şükür AK Parti iktidarımız annelerimize gereken ilgi ve alakayı göstererek anneler için elinden gelen desteği devlet kanalıyla sağladı. Ben bugünün anlam ve önemi doğrultusunda bir anne olarak tekrar tüm annelerin anneler günü en canı gönülden kutluyorum. Tüm annelere sağlık, sıhhat, uzun ömür diliyorum” dedi

NAMAL : “BU SEÇİM, SEÇİMLERİN ANASIDIR”
20150511AW410254_04AK Parti Karabük Milletvekili Sedat Namal’da, anneler gününün önemli ve güzel bir gün olduğunu vurgulayarak, “Geleceği ve geçmişteki dersleri en iyi anneler düşünür. İlk çocuğunu emzirdiği noktada bile o helal sütü ile vatanına, milletine İslam alemine hayırlı bir evlat olması duasıyla sütünü verir. Bizde bu gelenekten gelerek AK Parti Karabük Milletvekilliği adaylığına sizlerin ve genel merkezimizin teveccühü ile Osman Kahveci ağabeyimiz aday gösterildik. Şunu belirtmek isterim 7 Haziran seçimleri ülkemiz, şehrimiz ve İslam alemi için çok büyük önem arz etmektedir. Bu seçim, seçimlerin anasıdır. Önemini ve ehemmiyetini buradan anlayabiliriz. Onun için dualarınızı üzerimizden eksik etmeyin. Tekrar anneler gününüzü en canı gönülden kutluyorum” dedi.

KAHVECİ : “TÜRKİYE’DE KAZANILAN BAŞARILARIN ARKASINDA ANNELER VARDIR”
20150511AW410254_05AK Parti Karabük Milletvekili ve Milletvekili adayı Osman Kahveci; “Türkiye’de; kazanılan tüm başarıların arkasında anneler vardır. Anneler başımızın tacıdır. İslam aleminde annelerin değeri hiçbir şey ile çözülmez. Cennet annelerin ayakları altındadır. Bunun için tek bir gün değil her gün anneler günü gibi olmalıdır. Anneler günü münasebetiyle Kadın Kollarımız güzel bir gün, güzel bir etkinlik tertip ettiler. AK Parti eğer bugünlere geldiyse, bunda hanımların çok büyük önemi vardır. Bizler AK Parti olarak gücümüzü her daim ilk gün ki gibi koruyorsak bunu kapı kapı gezen annelerimize, hanım kardeşlerimize borçluyuz” dedi.

SAYLAR : “AK PARTİ, ANALARIMIZIN GÖZYAŞINI DİNDİRDİ”
AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar; annelerin gözyaşlarını AK Parti’nin dindirdiğini ifade ederek “ Annelerimiz bizim için her daim kıymetli ve önemlidir. Bu ülkede çekilen sıkıntıların da en büyüğünü annelerimiz yaşamıştır. 1980 yılından önce sağ ve sol kavgası başladığında annelerimizin gözyaşları hiç durmadı. Hem sağdaki hem soldakilere o silahları verenler onlardı. Hem sağ hem sola silahı verip de 5 bin gencin kanına girenler de onlardı; ama darbeyi de yapanlar onlardı. Sonra çıkıp dediler ki iki tane sağdan iki tane soldan asın demiştim ben o onlara.

Biz AK Parti olarak referandumda 12 Eylül’de darbe yapanlar yargılansın dediğimizde hem CHP hem de MHP sağın ve solun kemiklerini sızlatarak referandum da onlara ile beraber hareket etti. Kim 12 Eylül’dekiler yargılansın dedi; Recep Tayyip Erdoğan dedi. Biz getirdik, halkı önüne getirdik, onlar yine bizim peşimizden gelemedi. Anaların her zaman gözyaşlarına her zaman sahip çıkan ve gözyaşlarını durduran her zaman AK Parti olmuştur. Bunu milletimiz böyle bilsin. Biz 12 Eylül’den öncesindeki olaylardan sonra bu millete göstermiş olduğumuz ders ile 12 Eylül’ün perdesini araladık ve toplumumuz gerçeği gördü. 2000 yılından önceki ekonomik krizde en büyük sıkıntıyı yine annelerimiz çekti. 2000 yılında sonra şuandaki huzuru, barışı yaşanan olumlu gelişmeleri görüyorsunuz.

Başörtüsü sorununu, mecliste ağlatılan kardeşlerimizi, kamudaki başörtüsü sorunun annelerimiz çekti. Şimdi ise görüyorsunuz AK Parti iktidarımız döneminde yaşanan olumlu gelişmeleri herkes görüyor. Anadolu topraklarına barış, huzur AK Parti iktidarımız döneminde geldi. Analarımızın gözyaşlarını AK Parti iktidarımız çözdü. Analarımız bizlerin baş tacıdır. AK Partimiz her daim annelerimize, hanım kardeşlerimize her daim sahip çıkarak desteklerini hep gösterdiler. Bundan sonra da bu süreç böyle devam edecek. AK Partimizin kazandığı tüm başarıların arkasında hanımlarımız vardır. Bu vesile ile ben tekrar tüm annelerin, anneler gününü kutluyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi