afgan-aile


 

AFGAN MÜLTECİ AİLE ÜLKELERİNDEKİ SAVAŞTAN KAÇARAK TÜRKİYE'YE SIĞINDILAR


 

KARABÜK'E YERLEŞTİRİLEN AFGAN MÜLTECİ AİLENİN ÜÇ ERKEK ÇOCUĞU SOBA ZEHİRLENMESİNDEN HAYATLARINI KAYBETTİ


 

 

HABERİN VEİDEOSU




 

Çocuklarının ölümünün acısını yaşayan anne ve baba sinir krizleri geçirdi.

Kayabaşı Mahallesi Karadeniz Caddesi'nde 3 katlı evin birinci katında oturan Afganistanlı aileden anne ile baba, bu sabah diğer odada uyuyan çocuklarını uyandırmak istedi. Afganlı anne ve baba, çocukları uyanmayınca feryatlar içerisinde komşularından yardım istedi.

Haber verilmesi üzerine gelen 112 ekipleri, gece ısınmak için tenekenin içerisinde kömür yakarak uyuyan 25 yaşındaki Javad Heydari, 16 yaşındaki Sajjad Heydari ve 15 yaşındaki Saeed Heydari'nin karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüklerini belirledi.

Sinir krizi geçiren Afganlı anne ve baba komşuları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Polis, evde incelemede bulunurken, anne ve baba ile diyalog kurabilmek için tercüman istendi.

DOĞALGAZ VAR, ANCAK EVE BAĞLANMAMIŞ

Isınmak için tenekenin içerisinde kömür yakıp aynı odada uyuyan ve karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölen Javad, Sajjad ve Saeed Heydari kardeşlerin annesi Ansiye ile babası Ghulam Heydari büyük acı yaşadı.

Cumhuriyet savcısının evde inceleme yaptığı sırada komşuları Afganlı çifte destek oldu. Savcının incelemesinin ardından 3 kardeşin cenazesi aynı cenaze aracına konuldu. Acılı anne Ansiye Heydari tabutlara sarılarak ağlarken, sinir krizleri geçirdi. Cenazeler otopsi için Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morguna götürüldü.

Evde yapılan incelemede doğalgaz tesisatının binaya döşendiği ancak evlere bağlanmadığı, 3 kardeşin tenekenin içerisinde yaktıkları kömürden odaya dolan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlendi.

ANNE BABANIN DRAMI

Tercüman aracılığıyla konuşan baba Ghulam Heydari 20 gün önce Karabük'e geldiklerini, 4 çocuğundan en büyüğünün çalışmak için İstanbul'a gittiğini, 3 kardeşin ise Karabük'te bir terzinin yanında çalıştığını söyledi. Baba Heydari 8 çocuklarından 2'sinin daha önce ülkelerindeki savaş sırasında öldüğünü, 1 çocuklarının Afganistan'da kaybolduğunu, 1 çocuklarının ise ülkelerinde kaldığını söyledi.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ