20140318AW038458_03Karabük merkeze bağlı Kayabaşı ve Yeni mahallede 2011 yılında meydana gelen heyelandan dolayı zarar gören 24 aileye Kapullu bölgesinde yapılan Afet konutlarının tapuları teslim edildi.

Karabük Valiliği İl Kriz masası toplantı salonunda İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Dr. Gazanfer Erbay tarafından 24 hak sahibine tapuları teslim edildi.

2011 yılında Kayabaşı ve Yeni Mahallede meydana gelen heyelan sonra evleri zarar gören ve bir yıl içinde yeni konutları yapılan afetzedeler tapularına kavuştu.

Tapu öncesi konuşan AFAD Müdürü Dr. Gazanfer Erbay, “Kayabaşı ve Yenimahallede meydana gelen heyelanda 24 vatandaşımız mağdur olmuştu. Aradan bir yıl geçemeden tespitlerimizi yaparak Afet konutlarını teslime ettik. Bugünde kendilerine tapularını veriyoruz. Karabük’te bizim bin 500 üzerinde afetzedemiz var ve hiçbirini mağdur etmedik. Geçen haftalarda Yenice’de 876 afet konutunun tapularını hak sahiplerine teslim ettik. Kapullu bölgesinde yaptırdığımız Afet konutlarından 24’ünün hak sahibine de bugün tapularını veriyoruz. Temennimiz bundan sonra afat meydana gelmesin” dedi.

Erbay, konuşmasının ardından afetzedelere tapularını dağıttı.