YAŞLILARA AFAD EĞİTİMİ


 

20150820AW505586_06Karabük Yücel Huzurevi'nde kalan yaşlılara Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri tarafından yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Yücel Huzurevi'nde düzenlenen yangın tatbikatı öncesi huzur evinde kalanlara doğal afetler konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen tatbikatta senaryo gereği huzurevinde çıkan yangında ilk olarak huzurevi güvenli olarak tahliye edildi. Yetkililer binanın giriş katında 2 kişinin mahsur kaldığını belirledi.

Güvenli bir şekilde binaya giren yetkililer mahsur kalan kişileri dışarı çıkardı. Binanın 3. katında 2 kişinin mahsur kaldığının tespit edilmesi üzerine Karabük itfaiyesine bağlı ekipler merdiven yardımıyla dumandan etkilenen kişileri kurtardı. Daha sonra AFAD ekipleri halatlar yardımıyla, binanın 3. katından insan maketini güvenli bir şekilde binadan tahliye etti.

Tatbikatta daha sonra huzurevi sakinlerine ve görevlilere yangın tüpünün kullanılması gösterildi. Bazı huzurevi sakinleri ve çalışanları uygulamalı olarak yakılan ateşi yangın tüpüyle söndürdüğü tatbikatta AFAD İl Müdürülüğü'nün arama kurtarma köpeği 'Bafi' de eğitimcisiyle küçük bir gösteri yaptı.

Karabük Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Selma Uluçay doğal afetler konusunda her zaman tatbikat yaptıklarını belirterek, en son İzmir'de geçtiğimiz günlerde bir huzurevinde çıkan yangın sonrası durumun ne kadar önemli olduğunu gördüklerini söyledi.

AFAD İl Müdürü Gazanfer Erbay ise yaptığı açıklamada, doğal afetlerde korunması konusunda huzurevi sakinleri konusunda bilgilendirdiklerini belirterek, "Burada bir tatbikat düzenledik. Burada yapılanlar insanlara bazen basit görünebilir. Ama öyle bir şey değil. Yangın gibi afetlere yapılacak ilk müdahale önemlidir" dedi.

Editör: Haber Merkezi