17 ARALIK OPERASYONU KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINDIĞI YÖNÜNDE ÇIKAN SÖYLENTİLERE ADNAN ÇEBİ, İSVİÇRE’DEN CEVAP VERDİ


 

ÇEBİ “İSİM BENZERLİĞİ VAR. İSVİÇRE’DE TATİLDEYİM”


 

adnan-cebiden-aciklama


Karabüklü işadamı Adnan Çebi, 17 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınacak işadamları listesinde isim benzerliği olduğunu söyledi.

Kendisinin tatil amaçlı olarak eşi ile İsviçre’de olduğunu ve 3 gündür gözaltına alındığına dair bir takım haberlerin çıktığını söyleyen işadamı Adnan Çebi şu açıklamayı yaptı;

“3 gündür çok sayıda telefon aldım. 17 Aralık’ta İstanbul merkezli yapılan operasyonun ikinci dalgasında gözaltına alındığım yönünde dedikodular çıkmış. Haberlerde gördüğüm kadarıyla İstanbul’da yapılan operasyonun ikinci dalgasında gözaltına alınacak işadamlarının listesinde Adnan Çebi’de yazıyor. Listede yer alan ismin benim olduğumu sanan dostlarımız benimde gözaltına alındığımı sanmışlar. Aynı ismi taşıdığım Adnan Çebi Makyol şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı olup Türkiye’nin otoyol, havalimanı ve barajlarını inşa eden köklü bir firmadır. Maalesef son günlerde yaşadığımız bir takım üzücü olaylarla iyi giden ülke ekonomisini yönelik bir takım senaryolarla darbe vurulmaya çalışılıyor. Özellikle Türkiye’yi daha da güçlendirecek olan yeni otoyolları, 3. Boğaz köprüsü ve Havalimanı ile Kanal İstanbul projelerinin inşaatlarını yapan firmalarda bu operasyon kapsamında bezdirilmeye çalışıp bu projelerin yapılması engellenmekte. Bu noktada işadamları listesinde Türkiye’nin dev projelerini yapan firmalar olduğunu görüyoruz” dedi.

İsviçre’de tatilde olduğuna dair basına bir fotoğraf gönderen Adnan Çebi, isim benzerliği nedeniyle 3 gündür sıkıntı yaşadığını da belirtti.

Karabüklü işadamı Adnan Çebi, “Diğer işadamı Adnan Çebi ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan bir isimdir. Kendisinin ülke genelinde ve yurt dışında yaptığı çok sayıda projeler olduğunu biliyoruz. Paraya tama edecek bir firma olmadıklarından isminin bu tür olaylar anılması benim kadar kendisi de mutlaka üzülmüştür” ifadesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi