2 ŞAHSIN KEŞİF YAPTIKLARI YERLERDE 10 YAŞINDA KÜÇÜK ÇOCUĞU KULLANDIKLARI HIRSIZLIK ANI DAKİKA DAKİKA GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI…


 



 

Karabük'te 10 yaşındaki bir çocuğun tarım malzemesi satılan bir iş yerinden 800 TL değerindeki 30 kiloluk su motoru ile başka bir iş yerinden dijital tartı aleti çalma anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Karabük’te iki ayrı iş yerinde meydana gelen hırsızlık olayları güvenlik kamerasına yansırken, iki yetişkinin keşif yaptıktan sonra 10 yaşlarındaki bir çocuğu kullandıkları olayda polis hırsızların peşine düştü.

ÖNCE KEŞİF YAPIYORLAR
10yasindaki-hirsizlikCumapazarı mevkiinde meydana gelen olayda keşif yapan iki şahsın, özellikle dükkan önünde teşhir edilen malzemeleri yanlarındaki çocuğa çaldırması dikkat çekti. Güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan olayda, iki şahıs ilk olarak çeşitli malzemelerin satıldığı bir dükkanın önündeki teşhir amaçlı dijital tartı aletini gözünü kestiriyor. Çalınacak malzemeyi 10 yaşlarındaki çocuğa gösteren hırsızlar daha sonra yolun karşısına geçip çevreyi gözetleyerek, hırsızlığın gerçekleşmesine yardımcı oluyorlar. Küçük çocuk ise önce çevreyi kolaçan ettikten sonra çalacağı malzemeyi kenara çekerek aldıktan sonra yandaki apartmana girip ortadan kayboluyor.

10 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU KULLANIYORLAR
Aynı cadde üzerinde tarım malzemesi satan ikinci bir dükkanı gözüne kestiren hırsızlar, buradan da benzinli su motoru çaldı. İlk işyerindeki yaptıkları gibi aynı taktiği uygulayan hırsızlar küçük çocuğu önce dükkanın içerisine gönderdi. Dükkanın kalabalık olmasından dolayı rahat bir şekilde içeride gezen küçük çocuk kasayı açamayacağını anlayınca dışarıya çıktı. Bu sırada dışarıdaki iki şahıs dükkanın dışındaki teşhir amaçlı konulan 800 TL civarındaki benzinli su motorunu göstererek çalmasını istedi. İşyerinin önündeki 30 kilo ağırlığındaki su motorunu camın önünden kenara kadar çeken çocuk su motorunu kaldırmaya gücü yetmeyince, durumu fark eden diğer iki şahıstan biri gelerek çocuğun kenara kadar çektiği su motorunu alıp kayıplara karıştı.

“ÇOCUK OLDUĞUNDAN DİKKATİMİZİ ÇEKMİYOR”
İşyeri sahibi Şafak Tan Gülmez, yaşanan hırsızlık olayını akşamüzeri fark ettiklerini anlatarak, “Tahminiz 10 yaşlarında bir çocuk. Dükkanın içinde normal rahat bir şekilde dolaşıyor. Bizim de dikkatimizi çekmiyor. Dışarıda dükkan önünde bulunan teşhir amacı ile koyduğumuz makinemizi ufak ufak cam hizasından çekerek kenara kaydırıyor. Abisi mi ya da başka biri mi bilmiyoruz 30 kiloluk su motorunu alarak gidiyor. Çocuğun gücü zaten yetmiyor. 3 kişilik bir ekip. Çocuk olduğundan dikkatimizi çekmiyor" dedi.

Editör: Haber Merkezi